Avustralya-Kamboçya Mülteci Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Avustralya-Kamboçya Mülteci Anlaşması

PHNOM Kamboçya hükümeti, Avustralya ile eylül ayında imzaladığı mülteci anlaşması kapsamında dört mültecinin Kamboçya'ya yerleştirilmesini onayladı.

21.05.2015 20:30

PHNOM Kamboçya hükümeti, Avustralya ile eylül ayında imzaladığı mülteci anlaşması kapsamında dört mültecinin Kamboçya'ya yerleştirilmesini onayladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Khieu Sopheak, yaptığı açıklamada, hükümetin, Nauru Adası'nda tutulan bir Arakanlı Müslüman (Rohingyalar) ve üç İranlı olmak üzere dört kişinin ülkeye yerleştirilmesini onayladığını belirtti.

Sopheak, mültecilerin ülkeye yerleştirilme sürecinin, çalışma grubu ve Avustralyalı yetkililerle yürütüleceğini söyledi.

Bu dört mültecinin, anlaşma kapsamında Kamboçya tarafından kabul edilen ilk mülteciler oldukları belirtildi.

Kamboçya İçişleri Bakanı Sar Kheng ve Avustralya İçişleri Bakanı Scott Morrison, Eylül 2014'de Kamboçya'nın Avustralya'ya sığınmak isteyen mültecileri kabul etmesi karşılığı, 35 milyon dolar almasını öngören bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmaya göre, Avustralya, mültecilerin Kamboçya'daki geçirecekleri ilk 12 ay için Kamboçya hükümetine yardımcı olacak ve mülteciler bu süre içinde ülkenin eğitim ve sağlık sisteminden yararlanabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya-Kamboçya Mülteci Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement