Aydın'da Genç Mucitler Eserlerini Sergiliyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Genç Mucitler Eserlerini Sergiliyor

Aydın\'da Genç Mucitler Eserlerini Sergiliyor

Aydın'da Bilim Şenliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen proje yarışmalarına katılan eserler sergileniyor.

07.05.2014 11:45  Güncelleme: 11:48

Aydın'da Bilim Şenliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen proje yarışmalarına katılan eserler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda sergileniyor.

5-6-7-8 Mayıs tarihlerinde ün boyunca açık olacak sergilenecek olan Bilim Sergisi ile ilgili olarak görüşlerini ifade eden Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yeni Piri Reisler, Ali Kuşçular ve İbni Sinalar'ın yetişmesini arzuladıklarını belirtti.

13 PROJE NİSAN AYINDA İZMİR'DE SERGİLENDİ

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü TÜBİTAK işbirliği ile bu yıl 9. 'su düzenlenen Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması 'Bu Benim Eserim' e Aydın'dan 472'si fen 270'i matematik toplam 672 proje başvurusu yaparken bunlardan 8'i fen,5'i matematik toplam 13 projemiz 8-9 Nisan tarihlerinde İzmir bölgesinde sergilenmişti. TÜBİTAK Bilim Kurulunca yapılan değerlendirmeye göre Söke Behiye Hanım Ortaokulu'nun 'Görme Engellilere Sayı Bulmacımız' adlı projesi Ankara da 6-7 Mayıs'ta yapılacak olan final sergisine katılmaya hak kazandı.

ORTAOKULLARDAN 226 PROJE BAŞVURU YAPTI

Efeler ilçesinde ortaokullardan toplam 226 proje başvurmuş ve bunlardan Hacı Lütfiye Atay Ortaokulu'nun 'Dikkat Alarm Çalabilir' projesi ile Özel Başak Ortaokulu'nun 'Nitrat İhtiyacını Kendisi Organik Yollarla Üreten Topraksız Seracılık' projesi bölge sergisine çağrıldı. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Aydın'dan 156 proje başvurusu yapılırken bunlardan 10 tanesi İzmir bölge sergisine davet edildi.

AYDINLI LİSELER 2.'LİĞİ VE 3.'LÜĞÜ KAPTI

Efeler'de liselerden 31 proje başvurusu yapılarak Aydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu 'Atılgan Robot Asker' projesi fizik dalında bölge 2. si, Aydın Fen Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu 'Deniz Kabukları Kullanılarak Evsel Atık Suların Temizlenmesi' projesi ise Biyoloji dalında bölge 3. sü oldu.

2014 Yılı Enerji Verimliliği Proje yarışmasına Aydın'dan ilk defa Aydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi başvuru yaptı. 4 gün boyunca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda, 1. gün 13 okul 41 proje, 2. gün 13 okul 44 proje sergilerken ve3. gün 12 okul 46 proje, 4. gün 9 okul 20 proje sergileyecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Genç Mucitler Eserlerini Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement