Aydın'da Tübitak Bölge Yarışmasında Dereceye Giren Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Aydın'da Tübitak Bölge Yarışmasında Dereceye Giren Okullar Ödüllendirildi

TÜBİTAK Bölge Yarışmasında tarih, coğrafya, değerler eğitimi ve matematik alanında dereceye giren okullara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

05.04.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK Bölge Yarışmasında tarih, coğrafya, değerler eğitimi ve matematik alanında dereceye giren okullara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Bir okulda düzenlenen törende konuşan TÜBİTAK İl Koordinatörü Seher Dere, yarışmasında derece alan projeler hakkında bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, 2015-2016 eğitim öğretim yılında proje katılımları ve rehberlik açısından başarılı bir yıl geçirildiğini, İzmir bölge İllerinden yapılan 552 projede Aydın'ın ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi'nin değerler eğitimde bölge birincisi, Kuşadası Mesleki ve Teknik Lisesi'nin tarihte bölge ikincisi, Aydın Fen Lisesi'nin coğrafya alanında ve Aydın Anadolu imam Hatip Lisesi'nin matematikte bölge üçüncüsü olduğunu dile getiren Töre, 9 proje içerisinde 5 okulun da İzmir bölge sergisine katılmaya hak kazanı ifade etti.

Konuşmaların ardından Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi'nden Gülay Sena Akel ve Cansın Saygın, Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Emre Yaylı, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Merve Nur Kömürcüoğlu ve Elif Büşra Şanlıtürk ile Aydın Fen Lisesi'nden Yeşim Çimen ve Berfu Öztürk'e ödülleri verildi.

Törene, Vali Erol Ayyıldız, ilçe millli eğitim müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aydın'da Tübitak Bölge Yarışmasında Dereceye Giren Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement