Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Söke'nin ikinci spor salonu, açıldı.

13.06.2014 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'nin ikinci spor salonu, törenle açıldı.

Kaymakam Mehmet Demirezer, törendeki konuşmasında, Aydın'ın üçüncü büyük ilçesi olan Söke'de, salon sporları yapılabilen tek salon bulunduğunu söyledi.

Bu salonun yetersiz kaldığını ifade eden Demirezer, "Bunun üzerine Söke'ye ikinci bir spor salonu yapmanın ve bu salonun çok amaçlı kullanılabilecek şekilde olmasını istedik. Şu anda açılışını yaptığımız spor salonunda, her türlü salon sporu yapılabilecek konumda. Böylece Söke'nin bir ihtiyacı daha giderilmiş oldu" diye konuştu.

Demirezer, Hilmi Fırat Anadolu Lisesi bahçesine yapılan spor salonunun, 680 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Açılışın ardından voleybolcu kızlar, gösteri maçı yaptılar.

-Söke'de artan domuz popü, mezarlıkları tehdit ediyor

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, popülasyonu artan yaban domuzlarının, Söke Asri Mezarlık'a zarar verdiğini bildirdi.

Söke Avcılık Atıcılık İhtisas ve Spor Kulübü Başkanı Çetin Özat da domuzların, sayılarının artması nedeniyle yiyecek sıkıntısı çektiğini ve yerleşim yerlerine yöneldiğini dile getirerek, "Belediye Başkanı Toyran, bizden yapacağımız sürek avını, Asri Mezarlık çevresinde yapmamız konusunda ricada bulundu. Biz de bu rica üzerine, mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avını, mezarlık çevresinde yapacağız" dedi.

- Koçarlı'da 10 kişiye "Sürü Yönetimi Sertifikası"

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Koçarlı'da eğitim gören 10 kişiye, "Sürü Yönetimi Sertifikası" verildi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Aslı Sultan Bakırcı, sürü yönetim elemanlığını daha cazibeli meslek haline getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, projede eğitim alanlara, çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelik sağlanacağını kaydetti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement