Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası, korsan taşımacılığa karşı mücadele başlattı.

02.07.2014 11:33

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, korsan taşımacılığa karşı mücadele başlattıklarını söyledi.

Öter, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin bağlı olduğu 12 kooperatifin yetkilileriyle görüştüklerini belirterek hedeflerinin korsan taşımacılığa son vermek olduğunu söyledi.

Korsan taşımacılığın Türkiye genelinde bir problem olduğuna dikkati çeken Öter, "Türkiye genelinde yüz binlerce kişinin ekmeği ile oynayan korsan taşımacılık maalesef ilçemizde de bulunmaktadır. Korsan taşımacılığa son vermek için kolları sıvadık. İlçemizde korsan taşımacılık yapanların önünü keseceğiz" dedi.

Öter, korsan taşımacılık yapan aracın sahibi ve sürücüsüne önce 2 bin 184, tekrarlanması durumunda 3 bin 640 lira para cezası verildiğine bildirdi.

Korsan taşımacılık yapan araçların 60 gün süreyle trafikten men edildiğini hatırlatan Öter, bu araçlarla yolculuk yapanlara da 242 lira para cezası uygulandığına işaret etti.

- Mahkumlar için halı saha

Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumların spor yapabilmesi için halı saha yaptırıldı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkumların boş zamanlarını spor yaparak geçirmelerine imkan sağladıklarını belirtti.

Nazilli'deki 3 yıllık görev süresi boyunca mahkumların tarımla uğraşabilecekleri hobi bahçeleri, sinema salonu ve iş atölyeleri oluşturdukları anlatan Kaya, "Son olarak ceza infaz kurumuna halı saha kazandırdık. Halı sahanın yapımında emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Mahkumlar vakitlerini spor yaparak değerlendirebilecek" dedi.

- TOKİ'den Kuyucak'ta proje

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçede yapılacak konutlar için ön talepleri toplanmaya başladıklarını açıkladı.

Ertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki 30 dönümlük arsada yapımı planlanan 2+1 ve 3+1 daireler için 300'e yakın ön talep aldıklarını dile getirerek, "Toplu konut projesinde 2+1 dairelerin 80-85 bin lira, 3+1 dairelerin ise 110-115 bin liraya satın alınabilmesi planlanıyor. Bunun için 3-4 bin lira civarında peşinat alınacak. Taksit sayısı vatandaşların gelir durumuna göre 180 aya kadar uzatılabilecek. Amacımız halkımızı konut sahibi yapabilmektir" dedi.

Ertürk, ilçede yapımı devam eden Kuyucak Meslek Yüksekokulu inşaatının 2015 yılında tamamlanacağını, 2 katlı kapalı pazar yeri projesinin de kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini sözlerine ekledi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement