Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi'nde Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü" toplantısı düzenlendi.

24.02.2015 11:20

İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi'nde Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü" toplantısı düzenlendi.

İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, şehirde yaşayan gibi kırsal kesimde yaşayan kadınlar da herşeyden yararlandığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin kadınlara yönelik düzenlediği "elde sabun yapma kursu"na değinen Ünal, "Aydın'da ve Türkiye'nin birçok yerinde artık köy diye bir şey kalmadı. Köy kalmayınca köylü kadını diye bir şey de kalmadı. Şehirde yaşayan bir kadın nasıl her şeyden yararlanıyorsa kırsal kesimde yaşayan kadınlar da her şeyden yararlanıyor. Ticaretle uğraşan kadınlar, şimdi aldıkları kursla güzel güzel sabunlar üretecekler. Kadınların bu tür meslekleri öğrenmesi onlar için çok faydalı olacaktır" dedi.

Toplantıda,  kursa katılan kadınlara kadınlara, katılım belgeleri verildi.

Bu arada, Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Fatma Ulu, elde sabunun nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gösterdi.

Evi yanan Aslan ailesine yardım kampanyası

Kuşadası'na bağlı Kirazlı Mahallesi'nde engelli kızının ateşle oynarken çıkardığı yangında evi kül olan Nevzat Aslan için, kaymakamlık, belediye ve muhtarlık yardım kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kirazlı'ya giderek Nevzat Aslan ile görüştü. Başkan Kayalı'nın verdiği talimat ile Belediye Fen işleri ekipleri yanan evin enkazı kaldırıldı.

Kayalı, "Nevzat amca için ne gerekiyorsa yapılacak. Belediye olarak nakdi yardım yapamıyoruz. Ekiplerimiz evin yeniden inşası için malzeme ve işçilik katkısı yapacak. Nevzat amcayı ve engelli kızımızı sokakta bırakmayacağız" dedi.

Kirazlı Kaymakamlığı'nın nakdi yardım yaptığı Aslan ailesine ilçe sakinleri de destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement