Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, muhtarlar ile bir araya geldi.

03.10.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, muhtarlar ile bir araya geldi.

Haluk Alıcık, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, muhtarların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Alıcık, muhtarlara belediye hizmetleri hakkında da bilgi verdi.

"Doğal, Sağlıklı Damak Lezzeti İçin Aydın"

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü işbirliğinde "Doğal, Sağlıklı Damak Lezzeti İçin Aydın" isimli tanıtım filmi çekildi.

Aydın'ın yöresel lezzetlerini ve sağlıklı yaşamını konu alan filmde, öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da rol aldı.

Söke Güllübahçe Priene ve Mursallı Saklıbahçe mekanlarında çekilen filmde müzik olarak Aydın şivesinde "olsun, oluvesin gari" anlamına gelen 'Let it be' adlı İngilizce şarkı kullanıldı.

ADÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Yüksel, "Film seri olarak yapılacak. Dolayısıyla filmin dünyada dikkat çekici olabilmesi için, turizm gereği, yabancı dilde bir şarkı kullanılmasının son derece doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Uluslararası Phenology 2015 Kongresi"

ADÜ ve Berlin Humboldt Üniversitesi işbirliği ile organize edilen "Uluslararası Phenology 2015 Kongresi" 5-8 Ekim 2015 tarihlerinde Aydın'da gerçekleştirilecek.

ADÜ'den yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında ilk olarak İrlanda Dublin ve 2012 yılında ABD Milwaukee'de düzenlenen Uluslararası Fenoloji Kongresi'nin üçüncüsüne Kuşadası ev sahipliği yapacak.

Kongrede küresel iklim değişikliğinin bitkisel üretim üzerindeki etkileri ve buna bağlı tarımsal üretimde yeni stratejiler konuları ele alınacak.

Açılış konuşması Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Andrew Richardson tarafından yapılacak kongreye 23 ülkeden katılımcı başvuruda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement