Aydın Doğan Vakfı Yarışmalarında 30 Yılın En İyi 100 Karikatürü - Son Dakika
Yerel

Aydın Doğan Vakfı Yarışmalarında 30 Yılın En İyi 100 Karikatürü

Aydın Doğan Vakfı Yarışmalarında 30 Yılın En İyi 100 Karikatürü

100 karikatüre yer verilen sergi, Nilüfer Belediyesinin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kültürevi'nde izlenime sunuldu Sergi, 17 Mayıs'a kadar görülebilecek.

30.04.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Aydın Doğan Vakfı Karikatür Yarışması 30'uncu Yıl Sergisi", Nilüfer Belediyesinin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kültürevi'nde törenle açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın Doğan Vakfı tarafından Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasının 30'uncu yılında hazırlanan sergi, Nazım Hikmet Kültürevi'nde sanatseverlerle buluşturuldu.

Yarışmaların gerçekleştirildiği 30 yılda birincilik, ikincilik ve üçüncülük alan seçkin karikatürlerin yer aldığı serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

Karikatürün, mizahı içeren bir alan olduğunu hatırlatan Bozbey, "30 yıl öncesine dair de bize bilgi veriyor. Çünkü karikatür, mizahi yönünün yanı sıra güncel olayları da yansıtıyor. Bunun tanıtılması, yarışma ile süre gelmesi önemli bir boyut. Yarışmanın uluslararası bir boyutunun olması, Türkiye'de yapılması, ne kadar değerli sanat eserleri olduklarını ortaya koyuyor. Bu sanat eserlerini Aydın Doğan Vakfı sayesinde Bursalılarla buluşturduk" ifadesini kullandı.

Vakfın teknik sorumlusu İlhan Artar ise 100 karikatüre yer verdikleri sergi için Nilüfer Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Karikatürün, birçok insanın ifade edemediğini bir çizgiyle anlattığını vurgulayan Artar, "Aydın Doğan Vakfı her şeyden önce düşünce özgürlüğüne önem veriyor. Bu yüzden 30 yıldır bunu sürdürüyor. Sürdürmeye de devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Törene, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ve sanatseverler katıldı.

Sergi, 17 Mayıs'a kadar gezilebilecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın Doğan Vakfı Yarışmalarında 30 Yılın En İyi 100 Karikatürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement