Aydın Koçarlı'nın 52 Mahallesinde Besicilere İlaç Desteği - Son Dakika
Güncel

Aydın Koçarlı'nın 52 Mahallesinde Besicilere İlaç Desteği

Aydın Koçarlı\'nın 52 Mahallesinde Besicilere İlaç Desteği

Aydın'ın Koçarlı Belediyesi ve Ziraat Odası Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, ilçedeki bağlı 52 mahallede besicilik yapan çiftçilere 30 bin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı ücretsiz ilaç dağıtımı yaptı.

19.04.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Koçarlı Belediyesi ve Ziraat Odası Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, ilçedeki bağlı 52 mahallede besicilik yapan çiftçilere 30 bin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı ücretsiz ilaç dağıtımı yaptı.

Geçen yıl göreve geldiğinde çiftçilere karşı daha iyi hizmet vaadinde bulunan Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, ilçedeki 52 mahallede besicilere ilaç desteği sağladı. Ziraat Odası'na kayıtlı 30 bin büyükbaş hayvana uygulanacak aşı için Cincin Mahallesi'nde tören düzenlendi. Konuşma yapan Mutlu Öztürk, "Özellikle yaz aylarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü taşıyan kene nedeniyle insanlarımız da ölüyor. Biz de bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile yapılan ortaklaşa organizasyonla bu işi yapmayı planladık. Maddiyatı tamamen Ziraat Odası'na aittir. Dağıtılan 30 bin ilacı çiftçiler almaya kalksa, 100 bin TL gibi bir rakamla karışılacaklardı. Ancak biz bu işi daha ekonomik bir duruma taşıyarak vatandaşlara dağıtımı yaptık. Türkiye'de şu ana kadar böyle bir dağıtımın olmadığını birliyoruz ve ilk kez bunu biz gerçekleştirdik. Umarım diğer ziraat odaları da bundan örnek alır ve çiftçilere destek olurlar" dedi.

VATANDAŞ MEMNUN

Besicilerden Mehmet Ekinci, "Ziraat Odası ilk kez böyle bir hizmette buluyor. Tabii ki çok memnunuz. Bunu biz kendi paramızla alırsak bir maliyeti olacaktı. Bu ilaçlar kene ve parazit için kullanılıyor. Bu ilaçlarla hem hayvanları hem de insanları korumuş olacağız" diye konuştu.

UYGULAMA YAPTILAR

Konuşmaların ardından kentin en genç besicisi Şükran Kocatepe'nin çiftçiliğinde, ilaçlama uygulaması yapıldı. Çiftlik sahibi Şükran Kocatepe de yapılan uygulamadan oldukça memnun oldukları dile getirerek Öztürk'e teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Koçarlı'nın 52 Mahallesinde Besicilere İlaç Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement