Aydın Kurtuluş Coşkusuna Hazır - Son Dakika
Yerel

Aydın Kurtuluş Coşkusuna Hazır

Aydın Kurtuluş Coşkusuna Hazır

Efeler Diyarı Aydın, düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yılı kutlamaları için hazırlıklarını tamamladı.

05.09.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Diyarı Aydın, düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yılı kutlamaları için hazırlıklarını tamamladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 06-07-08 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikler, Volkan Konak konseriyle doruğa çıkacak.

Aydın kurtuluşunu 06 Eylül Cumartesi akşamı kutlamaya başlayacak. Uluslararası Halk Oyunları gösterisi saat 20: 30'da Aydınlılara farklı kültürlerden esintiler taşıyacak. Etkinlikler, 7 Eylül Pazar günü Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki "Kurtuluş" konulu resim sergisiyle devam edecek. Aydınlılar sergiyi saat 12: 00'dan itibaren gezebilecek. Saat 12: 30'da otomobil tutkunları Malazgirt Meydanı'nda buluşacak. V1 Challenge Volkicar Otomobil Yarışları Aydınlılara heyecanlı dakikalar yaşatacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi 7 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri, muhteşem bir konserle devam edecek. Müzik dünyasının sevilen ve özgün ismi Volkan Konak, Atatürk Kent Meydanı'nda 21: 00'da sevenleriyle buluşacak. Kuzeyin Oğlu Volkan Konak şarkılarını, Kurtuluş Gecesi boyunca Aydınlılar için söyleyecek. Atatürk Kent Meydanı'ndaki Volkan Konak konseri, havai fişek gösterisiyle son bulacak.

Kurtuluş Günü coşkusu, 08 Eylül'de de devam edecek. Aynı gün Kurtuluş Koşusu ve Cafe Arman İstanbul konseri gerçekleşecek. Saat 18: 00'da büyükler, saat 19: 00'da ise küçükler Kurtuluş için koşacaklar. Saat 19: 30'da ise iki koşunun ödül töreni düzenlenecek. Saat 21: 00'da Aydınlılar ikinci kurtuluş konseri için Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelecek. Cafe Arman İstanbul, sirtakiden zeybeğe, horondan kasap havasına kadar bir çok ezgiyi Atatürk Kent Meydanı'na taşıyacak.

"7 EYLÜL, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN ADIDIR"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kurtuluş Günü'nü coşku içinde kutlamak için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Başkan Çerçioğlu, "7 Eylül tarihi, gurur ve özgürlüğümüzün adıdır. 7 Eylül, Türk Milleti ve Aydın Efelerinin hür ve başı dik yaşama kararlılığını yedi düvele ilan ettiği tarihtir. Bu gurur günümüzü tüm Aydın Halkı'yla birlikte coşku içinde kutlamaya hazırız. Bizlere özgürlüğümüzü veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kahraman Aydın Efeleri ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Kurtuluş Coşkusuna Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement