Aydın Sth'den Halep Türkmenlerine Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Aydın Sth'den Halep Türkmenlerine Yardım Eli

Aydın Sth\'den Halep Türkmenlerine Yardım Eli

Sivil Toplum Hareketi Aydın İl Temsilciliği tarafından Aydın genelinde toplanan yardımları götürecek Ertuğrul Gazi TIR’ı yola çıktı.

19.12.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Toplum Hareketi Aydın İl Temsilciliği tarafından Aydın genelinde toplanan yardımları götürecek Ertuğrul Gazi TIR'ı yola çıktı.

Sivil Toplum Hareketi Aydın Temsilciliği'nin Halep Türkmenleri'nin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ertuğrul Gazi TIR'ı Bey Cami önünden dualarla uğurlandı. Törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, SHT Aydın Temsilcisi Hüseyin Aslan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kardeşliğin ve birliğin en önemli olduğu zamanların, mazlumiyetlerin yaşandığı dönemlerde ortaya çıktığını belirten Aydın STH Temsilcisi Hüseyin Aslan; "Müslümanlar tarihin her devrinde çok defa musibetlere uğramış ve birbirinin yardımına koşmakla sıkıntılarını azaltmış yada çözmüştür. İşte bugün de tüm İslam coğrafyasında, özellikle yanı başımızdaki topraklarda Müslüman kanı dökülmekte çok stratejik planlar ile soykırım yapılmaktadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himaye ve gayretleri ile tüm kurum ve kuruluşlarla kardeşlerimizin yanındayız. Sivil Toplum Hareketi olarak temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 5 TIR yardım konvoyunun ilkini bugün gönderiyoruz. Katkılarından dolayı Valimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve değerli protokolümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Sth'den Halep Türkmenlerine Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement