AYSO 5 Acil Sorunu Belirledi - Son Dakika
Yerel

AYSO 5 Acil Sorunu Belirledi

AYSO 5 Acil Sorunu Belirledi

AYSO, Aydın'daki üretim sektörünün çözüm bekleyen 5 acil sorunu, hükümete iletilmek üzere TOBB'a iletti.

12.08.2014 11:50  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Sanayi Odası (AYSO), kentte üretim sektöründe çözüm bekleyen 5 acil sorunu belirleyerek, hükümete iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bildirildi.

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'daki üretim sektörünün acil çözüm bekleyen sorunlarını tespit ettiklerini belirtti.

Bunların başında, imalat sektöründe belge ve gerekli izinleri almadan üretim yapan küçük işletmelerin haksız rekabete neden olmasının yer aldığını ifade eden Şahin, "Sadece ustalık bilgisini kullanarak belgesiz ve kayıtsız üretim ile çok büyük cirolar gerçekleşmektedir" ifadelerini kullandı.

Şahin, kentteki üretim sektöründe yaşanan ikinci sıkıntının ise gübre ve yem sektöründe ithalatın önünü kesecek düzenlemeler olduğunu dile getirerek, zeytin karasuyunun buharlaştırma işleminden sonra yüzey sulamada ve gübre olarak kullanılması ile zeytinin sıkılmasından sonra çıkan yağlı prinanın bozulmasına fırsat vermeden çekirdeğinden ayrılarak çekirdeksiz kuru zeytin ezmesi olarak yem sektöründe kullanılmasına imkan verilmesini talep ettiklerini belirtti.

Bunların dışında, zeytin ve incir depolanması ile madencilikle ilgili sorun tespitlerinin bulunduğunu ifade eden Şahin, bu kapsamda zeytin ve incir depolanma koşullarının iyileştirilmesi için soğuk hava depolarının yapılması, üretici ve işletme sahiplerinin desteklenmesi, çevre düzeni kapsamında da sanayi parseli olarak işaretlenmeyen ancak tarım arazisi de olmayan yerlerin yatırımcıların talebi ile sanayi parseli olarak kabul edilmesi ile madencilikte yeni ocak izinlerinin yeniden Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından verilmesi için gerekli düzenlemeler yapılması yönünde talepleri olduğunu kaydetti.

Şahin, bu tespitlerini hükümete iletmek üzere TOBB'a ilettiklerini ve bunların TOBB tarafından hazırlanan 7. Sanayi ve Ticaret Şurası Raporu'nda yer aldığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AYSO 5 Acil Sorunu Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement