Ayvalık Belediye Meclisi'nden "Res'e Rest" - Son Dakika
Ekonomi

Ayvalık Belediye Meclisi'nden "Res'e Rest"

Ayvalık Belediye Meclisi\'nden "Res\'e Rest"

Balıkesir’in Ayvalık Belediye Meclisi, 2010 ve 2012 yıllarında olduğu gibi "rüzgar enerji santrali" (RES) projesini yine oy birliğiyle reddetti.

02.10.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık Belediye Meclisi, 2010 ve 2012 yıllarında olduğu gibi "rüzgar enerji santrali" (RES) projesini yine oy birliğiyle reddetti.

Ayvalık Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısı yapıldı. Meclis, rüzgar enerji santrali türbinlerini görüştü. Alibey Adası, Derviştepe, Alibey Tepe, Çömtepe, Deveboynu Tepe ve Aktepe'ye kurulması planlanan rüzgar tribünlerinin çok ve dağınık olmasının Ayvalık Tabiat Parkı'nda tahribata sebep olacağı, bölgede tescilli binaların ve endemik bitki türlerinin bulunduğu gündeme geldi. Adanın siluetine, tarihi ve turistik değerlerine zarar geleceği, enerji nakil hatlarının doğal ve tarihi sit alanlarından geçeceği ifade edildi. Ayrıca ada yüzölçümünün küçük olması sebebiyle gürültü kirliğine yol açacağı, zeytin ağaçlarının kesileceği ve bitki örtüsünün bozulacağı iddia edildi. Göçmen kuşların göç yolu olan ve 17'si endemik, 4'ü yöreye has toplam 752 bitki çeşidini bünyesinde barındıran Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın bu özelliklerin de göz önüne alınmadığı açıklandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Birinci köy ve ikinci köy tamamen tabiat parkı içindedir. Burada büyük bir şirketin aldığı arazi var. Yapılaşma öngörülüyor. Biz 100 binlik planlarda buna da itiraz ettik. Bunun kaldırılması yönünde itiraz ettik. Bir de otoyol çizmişler. 1982 yılında çizilmiş bir yol. Bu yola da itiraz ettik. Buraya böyle bir yol açılmasının anlamı yok. Burası otoyol değil, tabiat parkı" dedi.

Gençer, "Daha önce 2010 yılında da 24 rüzgar santrali için müracaat olmuş, Ayvalık Belediyesi'nin o dönemki meclisi de bu talebe ret kararı almıştı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis RES projesini oy birliğiyle reddetti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ayvalık Belediye Meclisi'nden 'Res'e Rest' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement