Azerbaycan'da Ramazan - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Ramazan

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Bakü'de iftar programı düzenledi.

06.07.2015 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Bakü'de iftar programı düzenledi.

Türk hayırseverler tarafından kurulan Gençliğe Yardım Fonu'nda (GYF) düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ezanla oruç açan misafirlere Türk ve Azerbaycan yemekleri ikram edildi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002 yılında Bakü'de İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını ve zaman camilerde ve bu tür yerlerde iftar sofralarının pek kurulmadığını söyledi.

Şimdi ise böyle iftarlar verildiğini belirten Güneş, bugün iki yerde düzenledikleri organizasyona toplam 450 kişinin katıldığını kaydetti.

Programları Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Güneş, Türkiye'den gelen hocaların görev yaptığı camilerde iftarlar verdiklerini ve yardımlarda bulunduklarını anlattı.

Bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki kardeşlik duygularının pekiştirilmesinde yardımcı olduğunu vurgulayan Güneş, şöyle konuştu:

"Ramazan iyilik zamanıdır. Birbirimize iyilik ettiğimizde ve güzel davrandığımızda, birbirimizin yüklerini hafiflettiğimizde hayatın bir anlamı oluyor. Yükler, sıkıntılar paylaşıldıkça azalıyor, sevinçler paylaşıldıkça çoğalıyor. Buna katkı sağlayabilirsek kendimizi mutlu hissedebiliyoruz. Zengini, fakiri, genci, yaşlısı, kadını, erkeği herkes aynı sofrada buluşuyoruz. Burada maddi ve manevi olarak bereketi görmek mümkün. Müslümanlar bunun yanında bereket ayı olan Ramazanı Kur'an'la şereflendirir, Kur'an'ı okumaya ve anlamaya çaba sarf ederlerse, yılın diğer aylarında da Ramazan'ın getirdiği dayanışma ruhunu devam ettirirlerse tüm hayatımızın mutluluk içerisinde geçmesi kaçınılmaz. Bunun için de çaba sarf etmeliyiz."

Programa Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği müşavirleri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, iş adamları ve Azerbaycanlı vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Ramazan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement