Azerbaycan'ın Kuruluşunun 98. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'ın Kuruluşunun 98. Yıl Dönümü

Azerbaycan'ın kuruluşunun 98. yıl dönümü Kars'ta "Cumhuriyet Günü" resepsiyonuyla kutlandı.

26.05.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın kuruluşunun 98. yıl dönümü Kars'ta "Cumhuriyet Günü" resepsiyonuyla kutlandı.

Bir otelde düzenlenen resepsiyonda iki ülkenin milli marşları okundu.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, tarihin parlak ve şerefli sayfalarında yer alan Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir arada bulunmaktan şeref duyduğunu söyledi.

Süleymanlı, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin, Türk Müslüman aleminde ilk demokratik cumhuriyet olduğunu belirterek, "28 Mayıs 1918'de kabul edilen İstiklal Beyannamesinde tam hukuki, müstakil devlet olan Azerbaycan'da hakimiyetin halka mahsus olduğu beyan edilmiştir." dedi.

Vali Günay Özdemir de uzun yıllar boyu bağımsız bir şekilde yaşayan iki devletin, yine uzun yıllar boyunca ticari, kültürel anlamda belli bir alt yapı oluşturduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere en fazla değer verdiği, en önemli gördüğü ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Azerbaycan'ın bugününün bütün dünyada yine aynı heyecanla, yine aynı mutlulukla kutlanacağına inanıyoruz. Çünkü Türkiye ve Azerbaycan, hem ticari anlamda hem kültürel anlamda ortak geçmişi, ortak geleceği olan iki ülke. Ticari olarak baktığımız zaman petrol ve doğalgaz anlamında Bakü-Tiflis- Ceyhan ile bütün dünyaya, TANAP ile Avrupa'ya doğalgazın açılacağı önemli bir enerji koridoru oluştu. Bakü-Tiflis-Kars ile yine ulaşım anlamında ciddi bir koridor oluşuyor. Bu koridorla aslında Pekin'den Londra'ya kadar tekrar İpek Yolu'nun canlanması söz konusu, bundan sonra da ben yine Azerbaycan ile Türkiye'nin çok daha önemli işbirliği içerisinde olacağını, özellikle bu aşamadan sonra Kars'ın bölgenin ulaşım merkezi olacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından Vali Özdemir ve Başkonsolos Süleymanlı, hazırlanan pastayı kesti.

Programa, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'ın Kuruluşunun 98. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement