Azerbaycan, Islam Dayanışma Oyunları'na Hazılanıyor - Son Dakika
Spor

Azerbaycan, Islam Dayanışma Oyunları'na Hazılanıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gelecek yıl düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'na 50'den fazla ülkeden sporcu katılacak.

08.12.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gelecek yıl düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'na 50'den fazla ülkeden sporcu katılacak.

Başkent Bakü'de düzenlenen toplantıda, oyunlara katılacak ülkelerin temsilcileri bir araya geldi. Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, oyunlara katılan sporcuların Bakü'den memnun ayrılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Rehimov, 57 üyesi bulunan İslami Dayanışma Spor Federasyonu'ndan (ISSF) 50 ülkenin toplantıya katıldığını belirterek, "Böylece, oyunlara en az 50 ülkeden sporcunun katılması kesinleşti. Diğer ülkelerden de sporcuların geleceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

ISSF Genel Sekreteri Faysal Abdulaziz El Nassar ise organizasyonun yapılacağı tesisleri incelediklerini ve altyapı çalışmalarını çok beğendiklerini söyledi.

Oyunlara ilk kez en az 50 ülkeden sporcu katılacağını vurgulayan Faysal, "İslam ülkelerinin nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu Bakü'de tüm dünyaya göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakü'de 12-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan oyunlarda cimnastik, atletizm, 3x3 basketbol, boks, futbol, plaj futbolu, yüzme, hentbol, judo, karate, atıcılık, masa tenisi, tekvando, voleybol, halter, güreş, wushu, zurkhaneh ve badminton gibi spor branşlarında yarışmalar yapılacak.

ISSF'nin 2013 yılında Suudi Arabistan'da düzenlenen genel kurulunda, 4. İslami Dayanışma Oyunları'na Bakü'nün ev sahipliği yapmasına karar verilmişti. Endonezya'nın Palembang kentinde 2013 yılında düzenlenen 3. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreninde, ISSF bayrağı da Azerbaycan'a devredilmişti.

Azerbaycan, Islam Dayanışma Oyunları\'na Hazılanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Azerbaycan, Islam Dayanışma Oyunları'na Hazılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement