Azerbaycan-Ordu Sağlık Hattı Güçleniyor - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan-Ordu Sağlık Hattı Güçleniyor

Azerbaycan-Ordu Sağlık Hattı Güçleniyor

Daha önce 2 Azerbaycan akademisyenin by-pass ameliyatı olması üzerine Ordu, Azerilerin sağlık merkezi haline gelmeye başladı.

28.05.2012 16:29

Daha önce 2 Azerbaycan akademisyenin by-pass ameliyatı olması üzerine Ordu, Azerilerin sağlık merkezi haline gelmeye başladı. Bu kez Azeri ressam Telman Paladov, çalışır kalpte by-pass olarak kısa zamanda sağlığına kavuşarak Azerbaycan'a döndü.

Azerbaycan' da yaşamını sürdüren 65 yaşında ressam Telman Paladov'a uzun zamandır yaşadığı nefes darlığı ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşadığı bölgede bulunan bir hastane de anjiyo yapıldı. Anjiyonun sonucuna göre, kendisine by-pass olması gerektiği söylendi. Bunun üzerine daha önce aynı hastanede operasyon geçiren arkadaşlarının tavsiyesi üzerine oğlu ile birlikte Medical Park Ordu Hastanesi'ne başvurdu. Burada Prof. Dr. Erkan Kuralay ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile kısa bir süre de sağlığına kavuşarak, vatanına geri döndü.

ÇALIŞAN KALPTE BY-PASS KISA ZAMANDA TABURCU ETTİRİYOR

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erkan Kuralay, Paladov'un yaşadığı bölgede yapılan anjiyosunun görüntülerini inceledikten sonra ekip olarak hastanın by-pass olması gerektiğine karar verdiklerini belirtti. Kuralay, "Operasyonu çalışan kalpte gerçekleştirdik, sol koldan ve memeden aldığımız atardamarlar ile hastamıza toplam iki damarda by-pass operasyonu uyguladık. Operasyondan sonra hastamızı kısa bir sürede sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu ettik. Hem erken dönemdeki ölüm oranlarını azaltmak için, çalışan kalpte by-pass yapılması, hem de hastanın uzun dönemde sağ kalmasını ve enfarktüs geçirmesini engellemek için atar damar nakli yapılması; tıp biliminin insanlara sunduğu büyük bir hediyedir. Ayrıca diğer önemli bir ayrıntı da Ordu'ya yurt dışından gelen hastaların sayısının giderek artması, Ordu ilinin diğer ülke vatandaşları tarafından sağlık anlamında tercih edilir olması, bu duruma katkıda bulunmak ben ve ekibim için çok sevindirici" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan-Ordu Sağlık Hattı Güçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement