Azerbaycan Polisiyle Radikal Şii Grup Çatıştı - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Polisiyle Radikal Şii Grup Çatıştı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Nardaran kasabasında, güvenlik güçleri ve Şii radikal gruplar arasında çıkan çatışmada, 2'si polis 6 kişi öldü.

26.11.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Nardaran kasabasında, güvenlik güçleri ve Şii radikal gruplar arasında çıkan çatışmada, 2'si polis 6 kişi öldü.

İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılıktan yapılan ortak açıklamaya göre, toplumsal huzuru bozmayı amaçlayan, karışıklık çıkarmayı ve terör saldırıları gerçekleştirmeyi planlayan, din adı altında faaliyet gösteren bir gruba karşı operasyon yapıldı.

Müslüman Birliği adı altında birleşen şahısların, halkı yönetime karşı kışkırttığı, şeriat kurallarıyla yönetilen devlet kurmayı planladıkları, bunun için silah ve mühimmat tedarik ettiklerinin belirlenmesi üzerine Nardaran'da operasyon başlatıldı.

Polis, makineli tüfeklerle ateş açan, el bombası atan radikal grup üyelerine silahla karşılık verdi. Çatışmada dört grup üyesi öldürüldü, iki polis hayatını kaybetti.

Müslüman Birliği örgütünün lideri olduğu belirtilen Taleh Bağırov'la birlik üyesi 14 kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ve el bombasına el konuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan Polisiyle Radikal Şii Grup Çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement