Aziz Yıldırım: "Bırakmıyorum..." - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım: "Bırakmıyorum..."

Aziz Yıldırım: "Bırakmıyorum..."

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın Yüksek Divan Kurulu Ocak ayı olağan toplantısı konuşmaları şu şekilde; " Buradayım, Mayıs ayında bırakmıyorum.

31.01.2016 05:21

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın Yüksek Divan Kurulu Ocak ayı olağan toplantısı konuşmaları şu şekilde;

" Buradayım, Mayıs ayında bırakmıyorum."

"Konuşmak istememin sebebi Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili. Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım. Fenerbahçe bir karar alma dönemine geliyor. 18 senedir söylüyoruz; amatör şubeler kulübün yüküdür. Artık dayanılmaz hale geldi. Kanun çıkarılacak deniyor ama çıkarılmadı. Bu yıl basketbol takımının yan açığı 20 milyon eurodur. 9 tane branşın futbol hariç hepsi açık veriyor."

"TFF ve devlete düşen görevler var."

Gazeteler Fenerbahçe 300-500 kişi çıkarıyor diye yazıyor. Hürriyet, Milliyet çıkarıyor. Gerektiği zaman biz de eleman çıkarırız. Kimseye de hesap vermem. Bu gazeteciler bu muhabbeti bıraksın. Stadı ben yaptım. Stadın yeri Fenerbahçe'ye aittir. Zaman içerisinde siyasi baskılarla kulübün olan mal devlete geçmiştir. Devletten almak istedik ancak alamadık. Stada 100 milyon dolar harcadık. Her sene 1 milyon dolar kira ödüyoruz. 49 senede 61 milyon dolar ödemiş olacağız. Devlet hesapları incelesin 100 milyonu ödesin. Devlet tüm kulüplere stat için harcadığı parayı ödesin. Devlet yardımı budur. Borçları ileri atmak çözüm değil. Düzenlemeyi genel yapmak lazım. Spor A.Ş, Lig A.Ş kuruluyor. Kurulsun. Biz Lig A.Ş. kurulmasın demiyoruz. Ancak tüm gelirleri bir kazan içine konmak isteniyorsa buna hayır diyorum."

"Yasa çıkarılacaksa denetleme de yapılsın."

"Neymiş bu kulüpler yasası? Ben Fenerbahçe başkanıyım ve bilmiyorum. Koç'u, Sabancı'yı nasıl denetliyorsanız. Bizi de denetleyin. Çözülmesi gereken sorunlar varken, Lig A.Ş. kurayım derken Kulüpler Birliği görevini yapmıyor."

"Galatasaray yüzünden vergi ödüyoruz."

"Bugün stadın adını değiştirdiğiniz zaman %25'ini devlet alıyor. Ülker ile olan anlaşmamızdan dolayı sayıştaydan yazı geldi. Devlet %25 para istiyor. Galatasaray ile ilgili çıkardıkları yasadan dolayı istiyorlar. %18 biletten, %5 forma ve saha reklamından para alıyor. Hiçbir katkısı yok, pay alıyor. Devlet her şeyden alıyor ama size geldiği zaman kanun çıkarıyor ancak hakkınızı vermiyor."

"Fenerbahçe bu yıl şampiyon olacak!"

"Fenerbahçe bu yıl şampiyon olursa ki olacak. 33 milyon dolar kulübün kasasına para girecek yayından dolayı. 2010'da bize 125 milyon dolar teklif eden kuruluş verdi havuz bozulmasın diye kabul etmedik. Maalesef gördük ki 5 yılda kur farkından borcumuz katlandı. Hepimizin borcu 5 yılda kendisi kadar artmıştır. Kulüpler borçlanmıyor, kulüpler olduğu yerde hiçbir şey yapmasa dahi borcu artmaktadır. Bunun çaresi ne yeni kanunlar çıkarmak, kulüpler yasası kurmak değildir. Olan sorunları çözmektir. Devlet ve TFF kulüplere ortaktır. Televizyonda söyleniyor, kulüp başkanları para çalıyor diye. Kulüpler zor durumda. Kulüplerin çoğu borçlarla uğraşıyor. Bizim gibi 9 branşla uğraşmıyor. Fenerbahçe havuzdan 100 milyon dolar alırsa UEFA kriterlerini karşılar. Şu an da bir sorun yok. Kulüpler haklarını neden aramıyor anlamıyorum."

"UEFA'ya dava açacağız."

"Biz alacaklıyız. Biz 2 sene şampiyon olduk Şampiyonlar Ligi'ne göndermediler. UEFA, 'TFF göndermedi' diyor. Bunların hepsinin davaları açılacak. Hem şahıslara hem de kurumlara dava açılacak. Bunların hepsinin hesabı sorulacak. Herkes bavulunu alıp kaçıyor. Hepsi yaptıkları haltı biliyor. Bu ülkeyi uçuruma götürüyorlardı. Sivil ihtilal yapıyorlardı. Bize bunları yapanlar hangi delikteler? Kimse bilmiyor. Yalnız bir kişi biliyor. Onu da siz biliyorsunuz zaten."

"Devlet sözünü tutmuyor!"

"TFF, Türkiye Kupası'na çözüm bulsun, yoksa katılmayacağız."

"Biz sözlerimizi tutuyoruz, devlet tutmuyor. Tutmaya da devam edeceğiz. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynuyoruz. Hocayla görüşüyoruz. Antalya'da genç çocuklarımızı oynattık. Kupada şampiyon olunmazsa 3 milyon euroya yakın zarara uğranıyor. UEFA da bunun zarar olduğunu söylüyor. Eğer buna çözüm bulunmazsa kupaya katılmayacağız. Ceza verirlerse de versinler."

"Menajerle gelen oyuncuyla görüşmeyeceğim"

"Bir de menajerler meselesi var. Önüne gelen menajer oluyor. Geliyor '%5, %10 istiyoruz' diyor. Açıktan '3-5 milyon istiyoruz' diyor. Menajerlik sistemine karşıyım. Menajerle gelen futbolcuyla anlaşma yapmayacağım. Oyuncu nakit para alacak. Galip gelirse para alacak, berabere kalırsa yarısını alacak, mağlup olursa almayacak. Neden? Çünkü UEFA ve TFF'den galip gelince para alıyoruz, biz alırsak oyuncu da alacak. Yeni yapacağımız anlaşmalarda bunu uygulayacağız. Bütün kulüpler bu şekilde yapmalı. Buradan TFF başkanı duysun, menajerler oyuncuyu ayartıp kandırıyorlar. TFF bunları duysun tedbirlerini alsın."

"Oynamadan kazanıyorlar"

"Basın ve UEFA'nın sessiz kaldığı konular var. Sporcu haksız da olsa oyuncunun lehine karar veriliyor. Oyuncu geliyor, hiç oynamıyor 10 milyon alıyor. Antrenmana çıkmamak için doktordan 3 aylık sahte rapor alıyor. Örneğin Serdar Kesimal. Bir tane basın yazıyor mu? Adam 3 senedir burada. 6 milyon euroya yakın para aldı. Bir kişi konuşuyor mu bunu? Kimse kurallara göre konuşmuyor."

Aziz Yıldırım'dan hakemlere ve yorumculara...

"Futbolun saha içinde kuralları var. Antep'te Hasan Ali gol şansı vardı diye atılmış. Orta sahanın göbeğinde gol şansı olmaz. Kural bilmiyorlar. Bir pozisyon oluyor hemen "Ben vermem" diyorlar. Sen kimsin? Daha dün top oynuyordun burada. Her akşam televizyonda konuşuyorlar. Sporun gelişmesi için hiçbir şey yapmıyorlar. Dedikodu yapıyorlar. Ben kulüp başkanıyım oradan bir tane muhabir bağlanıyor benim bilmediğim şeyleri söylüyor. Daha ben bilmiyorum. Sen nasıl biliyorsun?"

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım: 'Bırakmıyorum...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement