Babalarını en çok Karadeniz Bölgesindeki çocuklar mutlu etti - Son Dakika
Güncel

Babalarını en çok Karadeniz Bölgesindeki çocuklar mutlu etti

Babalarını en çok Karadeniz Bölgesindeki çocuklar mutlu etti

Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü için yapılan alışverişlerin detayları, Türkiye'de hediye alımı ile ilgili alışkanlıkları da gözler önüne seriyor.

24.06.2016 15:27  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Morhipo.com'un Türk insanının özel günlerdeki alışveriş alışkanlıklarını ortaya koyan araştırması birçok çarpıcı sonucu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre özel günlerde en çok tercih edilen giyim hediyesi t-shirt olurken Sevgililer Günü'nde bilinenin aksine kırmızı renk en az tercih edilen renk oldu.

Yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir arada sunarak alışverişin vazgeçilmez adresi olan Morhipo.com, Türk insanının babalar günü ve diğer özel günlerdeki alışveriş alışkanlıklarını ortaya koyan çarpıcı verilerini açıkladı.

Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü için yapılan alışverişlerin detayları, Türkiye'de hediye alımı ile ilgili alışkanlıkları da gözler önüne seriyor.

Morhipo.com'un 19 Haziran Pazar günü kutlanan Babalar Günü'ne özel oluşturduğu kategoride en çok alışveriş Karadeniz bölgesinden yapıldı. Bu bölgeden yapılan alışverişlerde kullanıcılar en fazla polo yaka t-shirt, klasik ayakkabı, gömlek, cüzdan ve ev & yaşam ürünlerinin yanı sıra mısır patlatma makinaları ve pikniklerde kullanılmak üzere mangal satın alındı.

Babalarını mutlu eden ikinci bölge ise Marmara oldu. Marmara Bölgesi'nden yapılan alışverişlerde ilk sırada spor ayakkabılar, şortlar ve eşofmanların da dahil olduğu sportif ürünler ye aldı. Babalarını en çok mutlu eden üçüncü bölge olan Ege'de çocuklar babaları için daha çok yaz tatilinde kullanabilecekleri mayo, şort, güneş gözlüğü, güneş yağı gibi ürünler tercih etti. Aynı şekilde Akdeniz Bölgesi'nde de yazlık ürünler tercih edildi. İç Anadolu Bölgesi'nde ise çoğunlukla klasik gömlekler, klasik ayakkabı, cüzdan, kravat ve kemer satın alınırken bu bölgede farklı olarak kahve makineleri de öne çıktı. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde ise t-shirt, gömlek, cüzdan, kemer, takım elbise, çorap gibi daha çok giyim üzerine hediye tercihlerinde bulunuldu

Romantizmin rengi kırmızı değil, siyah

14 Şubat Sevgiler günü için yapılan alışverişlere bakıldığında ise ürünlerde en çok tercih edilen ilk üç renk sırası ile siyah, renkli ve lacivert seçenekleri olurken en az tercih edilen renkler ise bordo, kırmızı ve yeşil oldu.

Anneler ve Babalar Günü'nde beyaz rengin yükselişi

Anneler Günü için ise beyaz rengin farklı olarak ilk üç renk arasını girdiği gözlemlendi. Anneler günü hediyeleri için ilk üç renk sırası ile siyah, renkli ve beyaz olurken kahverengi haricinde bordo ve yeşil, bu alışverişlerde de tercih edilmeyen renkler olarak yerini korudu. Babalar Günü için en çok tercih edilen renkler Anneler Günü'nü ile aynı olacak şekilde siyah, renkli ve beyaz olurken en az tercih edilen renkler ise pembe, yeşil ve ekru renkleri oldu.

En çok tercih edilen giyim hediyesi t-shirt

Morhipo.com üzerinden derlenen verilere göre Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü için en fazla alınan giyim ürünü ise genellikle t-shirt oldu. Sevgililer Günü öncesi en çok tercih edilen erkek giyim ürünleri sırası ile t-shirt, kazak, gömlek; kadın giyim ürünleri gömlek, elbise ve kazak oldu. Anneler Günü'nde en çok tercih edilen kadın ürünleri elbise, bluz ve t-shirt; Babalar Günü'nde ise en çok tercih edilen erkek ürünleri t-shirt, gömlek, casual ayakkabı oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Babalarını en çok Karadeniz Bölgesindeki çocuklar mutlu etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement