Babasının Teşviki, Şampiyonluk Getirdi - Son Dakika
Yerel

Babasının Teşviki, Şampiyonluk Getirdi

Osmaniye'de, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için babasının spora teşvik ettiği Ahmet Yasin Gürs, Uzakdoğu spor dalı "ju jitsu"da Türkiye şampiyonu oldu Başarılı sporcu, Romanya'daki Ju Jitsu Balkan Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmak istiyor.

21.09.2014 11:24

ÜMİT KAHRIMAN - Uyuşturucu, sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için babası tarafından spora teşvik edilen 18 yaşındaki Ahmet Yasin Gürs, Uzakdoğu spor dalı ju jitsuda Türkiye şampiyonu oldu.

Antrenör Hasan Topal gözetiminde, 24-28 Eylül'de Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak Ju Jitsu Balkan Şampiyonası'na hazırlanan Gürs, AA muhabirine, babasının teşviki ile 4 yıl önce başladığı ju jitsuda hedefinin Balkan ve dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Küçüklüğünden bu yana savunma sporlarına ilgi duyduğunu anlatan Gürs, "Babam, sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan beni uzat tutmak için spora yönlendirdi. Bu anlamda büyük gayretleri oldu. Antrenörümle 4 yıl önce tanıştım ve ju jitsu sporuna başladım. Benim gibi birçok arkadaşım da bu spora başlayarak kötü alışkanlıklardan uzak durup, başarı elde etti" diye konuştu.

Gürs, spor sayesinde özgüven kazandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İyi bir idman programı sayesinde Kayseri'de ağustos ayında yapılan Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası'nda 55 kiloda birinci oldum. Burada Hasan Hocam ve babamın büyük desteğini gördüm. Şimdi de Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olmanın gururu yaşıyorum. İnşallah burada da şampiyon olarak Türk bayrağımızı dalgalandıracağım."

Antrenör Hasan Topal da karate ve judo kurallarının uygulandığı ju jitsunun Türkiye'de yeni spor dalı olduğunu, federasyonun faaliyetleri sayesinde her geçen gün geliştiğini aktardı.

Milli takıma sporcu yetiştirmeye gayret gösterdiklerini bildiren Topal, "Türkiye şampiyonu olan sporcumuz Ahmet, çok çevik ve kuvvetli. Kendisinden Balkan Şampiyonası'nda da başarı bekliyoruz" görüşünü paylaştı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babasının Teşviki, Şampiyonluk Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement