Badminton: Inci Life Süper Ligi - Son Dakika
Spor

Badminton: Inci Life Süper Ligi

İnci Life Badminton Süper Ligi 3. etap müsabakaları, Antalya'nın Kemer ilçesinde devam ediyor.

22.10.2016 18:22

İnci Life Badminton Süper Ligi 3. etap müsabakaları, Antalya'nın Kemer ilçesinde devam ediyor.

Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu'nda düzenlenen ve 16 lig takımının katıldığı müsabakalar, tek erkek, tek kadın, çift erkek, çift kadın ve karışık çiftler kategorilerinde oynanıyor.

Türkiye Badminton Federasyonu Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Badmintonun şuanda 81 ilde faal durumda olduğunu belirterek, federasyonda 65 binin üzerinde lisanslı sporcu ve 16 binden fazla antrenörün olduğunu söyledi.

Badmintonun antrenör sayısı bakımından Türkiye'de en fazla antrenör olan ikinci branş olduğunu ifade eden Özmekik, badmintonun halkın yaptığı bir spor dalı olduğunu kaydetti.

Badminton, Asya ülkelerinde rehabilitasyon olarak oynanıyor

Özmekik, badmintonun aile sporu olarak da oynandığına değinerek, "31 Ekim'de Ankara'da 4. olağan genel kurulu var. Genel kurulda tekrar seçilirsek, bu sporu daha geniş kitlelere yayma konusunda projelerimiz var. Badminton, artık köylerde, karakollarda, ceza evlerinde, Kur'an kurslarında ve yurtlarda oynanıyor. Bu spor halkın ve her kesimin oynadığı, oynarken mutlu olduğu ve zevk aldığı bir spor. Asya ülkelerinde rehabilite amaçlı olarak oynanıyor. Biz bu nedenle özellikle ceza evlerinde oynatıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile protokol yaptık. Badminton, çocuk yurtlarında en aktif olarak oynanan spor" dedi.

Badmintonun olimpik branşlar arasında 2015'de Türkiye'ye 302 madalya ile en fazla madalya getiren 3. spor dalı olduğunu vurgulayan Özmekik, şuanda Kemer'de İnci Life Badminton Süper Ligi'nin 3. ayak müsabakalarını oynadıklarını, 4. ayak müsabakalarının ise Ankara'da oynanacağını ifade etti.

Badminton, Danimarka'nın öncülüğünde yapılıyor

Süper ligde şampiyon olan takımın daha sonra Türkiye'yi yurt dışında temsil edeceğini aktaran Özmekik, şöyle konuştu:

"2012'de olimpiyatlara Neslihan Yiğit'i tek bayanlarda gönderdik. 2016'da ise Özge Bayrak ülkemizi temsil etti. Çift bayanlarda ise kota almamıza az kaldı. Artık çift bayanlar ve tek erkeklerde de derece almayı hedefliyoruz. Biz tarihte ilk defa Avrupa şampiyonu çıkardık. 15 yaş grubu çift bayanlarda Zehra Erdem ve Bengisu Erçetin Avrupa Şampiyonu oldu. Bu spor Avrupa'da Danimarka'nın öncülüğünde yapılan bir spor. Danimarka, Avrupa'da en başarılı ülke durumunda. Dünya federasyon başkanı da Danimarkalı. Yani biz ilk defa Danimarkalı sporcuları yenerek Avrupa şampiyonu olduk. 24 yıllık bir süreç sonra Avrupa şampiyonu çıkartıyoruz. Yine arkasından 17 yaşta çift bayanlarda Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin Avrupa ikincisi oldu. Büşra Ünlü 17 yaşta Avrupa üçüncüsü oldu. Bunlar önemli başarılar. Avrupa düzeyinde biz ilk üçe demir attık. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Avrupa standartlarında Türkiye'nin başarısı konuşuluyor."

Müsabakalar yarın sona erecek.

Badminton: Inci Life Süper Ligi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Badminton: Inci Life Süper Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement