Bafa Gölü'nde Balık Ölümleri - Son Dakika
Yerel

Bafa Gölü'nde Balık Ölümleri

Bafa Gölü'nde görülen balık ölümlerine karşı önlem alınması istendi.

22.05.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafa Gölü'nde görülen balık ölümlerine karşı önlem alınması istendi.

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler  Derneği (EKODOSD) tarafından yapılan açıklamada, henüz yaz aylarına girilmeden başlayan zehirli yeşil yosun (alg) patlamasının ekolojik sistemi tehdit ettiği belirtildi.

Derneğin, girişimi üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Aydın Şube Müdürü Nihat Andaç ile uzmanların gölde inceleme yaptığı belirtilen açıklamada, gölün Serçin Köyü'ne yakın bölümünün büyük oranda yeşile döndüğü ifade edildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ekodosd Bilim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, Bafa Gölü'ndeki kirlilik sorununun çözümü konusunda yıllardır alınması gereken önlemlerin yeterli olmadığını belirtti.

Gölün, son 10 yıldır çok ciddi kirlilik ve biyolojik kayıp sorunlarıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Kesici, "Dünden bu güne uyarı ve önerilerimize rağmen göl için alınan önlemler yetersizdir. Kış aylarını beklemekle sorun çözülmemelidir. Bu nedenle her yıl Bafa Gölü'nde görülen adeta 'Ben kirliyim' deyip, kiri dışına vuran, gölü yeşile boyayan alg patlamasının görülmesi ve bunu takiben başta balıklar olmak üzere su canlılarının ölümlerinin başlaması kaçınılmaz bir durumdur. Hasta olan gölün hastalık nedeni ve çözümü bellidir" bilgisini verdi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bafa Gölü'nde Balık Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement