"Emeğiyle Geçinen Tüm İnsanların 1 Mayıs'ı Kutlu Olsun" - Son Dakika
Güncel

"Emeğiyle Geçinen Tüm İnsanların 1 Mayıs'ı Kutlu Olsun"

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, emeğiyle geçinen tüm insanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

30.04.2014 08:50  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, emeğiyle geçinen tüm insanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Bayraktar; yoksulluğa, taşeronlaştırmaya, güvencesiz çalıştırılmaya, iş kazalarında ölümlere, çocuk işçiliğine, esnek ve kuralsız çalışma modellerine karşı çalışanların yanında yer almak için 1 Mayıs'ta örgütlü oldukları tüm illerde 1 Mayıs kutlamalarına destek vereceklerini söyledi.

"Biz, emek ve alın terinin kutsal kabul edildiği, adaletli ve eşit paylaşımın, dayanışmanın esas alındığı bir medeniyetinin mensuplarıyız" diyen Bayraktar, Bağımsız Sağlık-Sen olarak kuruldukları günden bugüne dek sağlık çalışanlarının refah ve huzur dolu bir iş ortamına kavuşabilmeleri, emeklerinin maddi ve manevi karşılığını alabilmeleri için sürdürdükleri mücadeleyi bundan sonra da kesintisiz olarak devam ettireceklerini dile getirdi.

-"HAKLARIMIZ GASP EDİLMEK İSTENİYOR"-

Türkiye'de çalışanların yarıya yakınının kayıt dışı olarak istihdam edildiklerine dikkat çeken Bayraktar, kayıt altında çalışanların ise her türlü hakkının gasp edilmek istendiğini söyledi. Bayraktar, "Çalışanların kıdem tazminatına göz dikiliyor, asgari ücret bölgeselleştirilmek, esnek ve kuralsız çalışma biçimleri yaygınlaştırılmak isteniyor. Taşeron işçiliği giderek daha yaygın hale getiriliyor. Sendikalarda örgütlenen çalışanlar işten atılıyor. İş kazası adı verilen cinayetlere her gün yenileri ekleniyor. Hükümetin, çalışma hayatındaki tüm bu olumsuzluklara çözüm üretmesi beklenirken, atılan yeni adımlarla çalışanlar kaosun içine sürükleniyor. Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Bu nedenle çalışanların yani bizlerin taleplerine kulak verilmeli" dedi.

Bayraktar, Bağımsız Sağlık-Sen olarak, kamu çalışanları, işçiler, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler ve öğrencilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bir kez daha kutladıklarını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Emeğiyle Geçinen Tüm İnsanların 1 Mayıs'ı Kutlu Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement