Bağlar'a Kentsel Dönüşüm Değil, Yerinde Dönüşüm - Son Dakika
Yerel

Bağlar'a Kentsel Dönüşüm Değil, Yerinde Dönüşüm

Bağlar\'a Kentsel Dönüşüm Değil, Yerinde Dönüşüm

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, seçim çalışmaları kapsamında Bağlar'da esnaf ziyaretinde bulundu.

15.03.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, Bağlar'da yapılan esnaf ziyaretinde Bağlar'a ilişkin kentsel dönüşüm yerine 'Yerinde Dönüşüm' projesini gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Başkası biz bunlara 20 km uzakta bir yer yapalım bunlar gitsinler orada yaşasınlar, Bağlar'ı boşaltalım diyor. Biz de diyoruz ki insanlar burda yaşasın, dönüşüm onlarla birlikte olsun. Kimse bir yere gitmesin, kimse evini barkını terketmek zorunda kalmasın" dedi.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı ve Bağlar Belediye Eş Başkan adayları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler seçim çalışmaları dolayısıyla Bağlar'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Nükhet Coşkun Caddesi'nde yapılan esnaf ziyaretine BDP Bağlar İlçe Örgütü ve Bağlar Meclis üyeleri'nın yanı sıra çok sayıda BDP'li eşlik etti. Yurttaşların büyük coşkusuyla karşılanan adaylar hazırlanan projelerini halka anlattılar.

BAĞLAR'A YERİNDE DÖNÜŞÜM

Bir Kıraathane'de konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi ile ortaklaşa çalışacaklarını belirterek, "Birileri diyor ya kentsel dönüşüm yapacağız diye. Biz bunun yerine 'Yerinde Dönüşüm' diyoruz" diye konuştu. Yerinde dönüşümün önemine vurgu yapan Anlı, "Başkası biz bunlara 20 km uzakta bir yer yapalım bunlar gitsinler orada yaşasınlar, Bağlar'ı boşaltalım diyor. Biz de diyoruz ki insanlar burada yaşasın, dönüşüm onlarla birlikte olsun. Kimse bir yere gitmesin, kimse evini barkını terk etmek zorunda kalmasın" dedi. Anlı, "Buradaki yaşam Bağlar insanıyla güzeldir. Onun için inşallah Bağlar Belediyemizle beraber halkımızla birlikte dönüşümü birlikte yapacağız. Kayapınar'da standartlar neyse Bağlar halkı aynı standartta yaşaması lazım. İsteğimiz bu, amacımız bu. İnşallah halkımızla birlikte bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlar'a Kentsel Dönüşüm Değil, Yerinde Dönüşüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement