Bahadın'da Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu - Son Dakika
Yerel

Bahadın'da Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu

Sorgun Halk Eğitim Merkezi tarafından Bahadın beldesinde düzenlenen kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu tamamlayanlara sertifika verildi.

24.12.2014 16:15  Güncelleme: 16:40

Sorgun Halk Eğitim Merkezi tarafından Bahadın beldesinde düzenlenen kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu tamamlayanlara sertifika verildi.

Belediye Başkanı Dilaver Özcan, belediye atölyesinde kurulan mantar üretme istasyonunda yapılan törende, yaptığı konuşmada, Yozgat'ın göç veren iller arasında ikinci sırada olduğunu ifade etti.

Göçü önlemek için istihdamı artırmak gerektiğini vurgulayan Özcan, "Bunun içinde yeni iş alanları bulmak bizlerin görevidir. Belediye olarak bu iş alanlarını yaratmaya çalışıyoruz. Bunların başında da büyük bir talep olan, kültür mantarı yetiştiriciliği gelmektedir. Bahadın olarak kültür mantarı merkezi olmak en büyük hedefimizdir. Bunun için kasabamızda oldukça uygun alanlar bulunmaktadır" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Kamil Polat da Sorgun'da kültür mantarı yetiştiriciliğinin arttığını belirterek, merkez binası ile Çiğdemli, Bahadın ve Araplı beldeleri ile Mansuroğlu köyünde kültür mantarı yetiştirildiğini söyledi.

Polat, Bahadın'da 32 günde umduklarının üzerinde bir verim aldıklarını ve 4 hasatta yaklaşık 800 kilogram mantar elde edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, kursa katılan 18 kişiye sertifikaları verildi.

Törene, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, banka müdürleri, davetliler ve kursiyerler katıldı.

Programın ardından katılımcılara, mangalda pişirilen mantar ikram edildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bahadın'da Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement