Bahçesaray'da Ceviz Ağaçlarının Dondan Korunması İçin Lastik Yakılıyor - Son Dakika
Güncel

Bahçesaray'da Ceviz Ağaçlarının Dondan Korunması İçin Lastik Yakılıyor

Bahçesaray\'da Ceviz Ağaçlarının Dondan Korunması İçin Lastik Yakılıyor

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde tomurcuklanan ceviz ağaçlarının dün başlayan kar yağışı ile birlikte, ceviz ağaçlarının dondan etkilinmesi için içftçiler altlarında ateş yakmaya başladı.

29.03.2016 12:28

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde tomurcuklanan ceviz ağaçlarının dün başlayan kar yağışı ile birlikte, ceviz ağaçlarının dondan etkilinmesi için içftçiler altlarında ateş yakmaya başladı.

Mart ayının son günlerinde yağan kar bölgede özellikle çiftçileri olumsuz etkiledi. Kış aylarında yolu kardan aylarca kapalı olan Bahçesaray İlçesi'nde vatandaşlar dün yağan kar sonrası henüz çiçek açmak üzere olan ceviz ağaçlarını dondan korumak için her bir ağacın altına bir araç lastiği yaktı. Böylelikle ağaçların donmasını engellemeye çalışanlar, ağaçların yanında nöbet bekledi.

Çiftçiler dün başlayan kar yağışı ile birlikte yaşanan donun ceviz ağaçlarını etkilememesi için böyle bir yönteme başvurduklarını belirterek, "Bunu önlemek için her bir ceviz ağacının altında lastik yakmaya başladık. Bununla birlikte cevizlerimizi dondan kurtarıp bu yıl iyi bir verim almayı düşünüyoruz" diye konuştular.

- Bahçesaray

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçesaray'da Ceviz Ağaçlarının Dondan Korunması İçin Lastik Yakılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement