Bakan Bozkır, Tav Çalışanlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Bakan Bozkır, Tav Çalışanlarıyla Buluştu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin 2023 yılında, 2 trilyon dolarlık milli gelire, 500 milyar dolarlık ihracata, 25 bin dolarlık kişi başı milli gelire ve havaalanı operasyon sayısının 50-100'e çıktığı günlere ulaşacağını söyledi.

22.05.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin 2023 yılında, 2 trilyon dolarlık milli gelire, 500 milyar dolarlık ihracata, 25 bin dolarlık kişi başı milli gelire ve havaalanı operasyon sayısının 50-100'e çıktığı günlere ulaşacağını söyledi.

Bozkır, Atatürk Havalimanı'nda TAV Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanlarıyla sohbet toplantısına katıldı.

TAV ile iftihar ettiklerini, Türkiye'nin imajının yurtdışında bu kadar güçlü görüntü vermesinde TAV'ın çok büyük emeği olduğunu belirten Bozkır, TAV'ın çalışma stilini yakından takip ettiğini ve örnek bir çalışma tarzlarının bulunduğunu dile getirdi.

Volkan Bozkır, TAV'ın sadece havalaanı inşaatında değil, işletilmesinde de önde gelen firmalardan biri olduğunu anlattı.

Atatürk Havalimanı'nda eskiden sac kaplı "karga sekmez" denilen terminallerin bulunduğunu, bu şartlar nedeniyle ne bavuldan ne insanlardan hayır kaldığını dile getiren Bozkır, o günlerden bugüne gurur duyulan bir operasyona geçildiğini kaydetti.

"3 kıtada, 6 ülkede 14 havalimanı önemli bir başarı"

Dünyanın bir çok havaalanında, Türk firmalarının ve TAV'ın izinin bulunduğunu ve bununla gurur duyduklarını aktaran Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 kıtada, 6 ülkede 14 havalimanı önemli bir başarı. Bu havalimanlarında 54 bin insanımızın çalışıyor olması ayrı bir gurur vesilesi. Bir milyar dolarlık da cirosu olan bir şirket. Türkiye'de havacılık alanında sadece TAV bakımından değil, havacılık bakımından da çok büyük bir devrim yaşadık. Belki 50'nin altında uçağı olan bir THY'den bugün 280 uçağı olan, sipariş ve anlaşmalarla 450 uçağa ulaşmış bir THY'den bahsediyoruz. 108 ülkeye, 280 destinasyona uçan bir THY'miz var. Bütün havayolu şirketlerimizin ve THY'nin Türk Bayrağı'nı 108 ülkeye taşıması bir gurur vesilesi."

İmrenerek bakılan havayolu şirketleri iflas ederken, THY'nin hamle yapmasının önemini vurgulayan Bozkır, "Ama sadece uçak değil, havalimanı, personel, yer hizmeti bir arada. Onun için gurur duyuyoruz. Yaklaşık 33 milyon olan yolcu sayısı, 166,5 milyona çıkmış vaziyette. Uçak trafiği de 1,6 milyon. Bu çok önemli. İnşallah önümüzdeki dönemde herkesin gıpta ettiği bu operasyonların genişletilmesi mümkün olacak" diye konuştu.

"Türkiye'deki bütün rakamlar 3'e katlandı"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türk ekonomisinin katettiği mesafeyi önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi arzuladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki bütün rakamlar 3'e katlandı. 230 milyar dolar olan milli gelirimiz, bugün 830 milyar dolar. Kişi başına milli gelirimiz 3 bin dolardan 11 bin 500 dolara çıktı. İhracatımız 170 milyar dolar. Üniversite sayımız 75'ten 193'e çıktı. Türkiye'nin refah seviyesinin artması talepleri de artırıyor. İnsanlar yeni bir yaşam seviyesine çıktığı zaman daha kaliteli hizmet, çok daha fazla eğitim, üst yapı beklentileri içine giriyor. 2023 yılında 2 trilyon dolarlık milli gelire, 500 milyar dolarlık ihracata, 25 bin dolarlık kişi başı milli gelire ve havaalanı operasyon sayımızın 50-100'e çıktığı günlere ulaşacağız."

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, küresel bir firma olan TAV'ın Türkiye dışında 14 havalimanını işlettiğini, 53 havalimanında da TAV'ın servis şirketlerinin iş yaptığını söyledi. Şener, sohbet toplantısına katılan çalışanların, 54 bin kişiyi yönettiğini anlattı.

Şener, ramazan ayından önce gerçekleştirilecek Medine Havalimanı'nın açılışına Bakan Bozkır'ı davet etti.

Sohbet toplantısı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Bozkır, Tav Çalışanlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement