Bakan Çelik 1. Kordon'daki Atatürk Müzesi'ni gezdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik 1. Kordon'daki Atatürk Müzesi'ni gezdi

Bakan Çelik 1. Kordon\'daki Atatürk Müzesi\'ni gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Atatürk'ün hatırasına her zaman sahip çıktıklarını belirterek İzmir'deki Atatürk Müzesi'nin ihmal edilmediğini belirtti.

26.10.2013 17:56

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Atatürk'ün hatırasına her zaman sahip çıktıklarını belirterek İzmir'deki Atatürk Müzesi'nin ihmal edilmediğini belirtti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve beraberindekilerle birlikte 1. Kordon'daki Atatürk Müzesi'ni gezen Bakan Çelik, çıkışta gazetecilere, bu müzeyle ilgili çıkan bir takım yazı ve yorumları okuduğunu, bunların gerçekle ilgisi olmadığını ifade etti.

"Atatürk'ün hatırasına her zaman sahip çıkıyoruz" diyen Bakan Çelik, yakın zamanda Selanik'te Atatürk Evi'ni açtıklarını anımsattı.

İzmir'deki Atatürk Müzesi'nde basit onarım yapılmak üzere çalışmaya başlandığını ancak bunun yeterli görülmeyip kapsamlı bir restorasyon çalışması gerektiğinin ifade edildiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Gelinen noktada mekanik proje, uygulama projesi hazırlanmış fakat arada yönetmelik iptali yüzünden süreç uzamış. 14 Kasım'da ihale yapılacak. İhale tarihinden sonra da yaklaşık bir yıl içinde, 330 gün içinde burası da eskisinden daha güzel şekilde yeniden İzmir'e kazandırılacak. Şu anda süreç yürüyor. Herhangi bir problem yok. Burası ihmal edilmiş değil. Bazı çıkan eleştirilerin, yorumların gerçekle ilgisi yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik 1. Kordon'daki Atatürk Müzesi'ni gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement