Bakan Çelik, Suruç'ta Suriyeli Bebeğe Altın Taktı - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik, Suruç'ta Suriyeli Bebeğe Altın Taktı

Bakan Çelik, Suruç\'ta Suriyeli Bebeğe Altın Taktı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de doğan Suriyeli çocuğa altın taktı.

27.09.2014 21:06  Güncelleme: 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de doğan Suriyeli çocuğa altın taktı.

YİBO'da kalan mülteci ailelerini ziyaret eden Bakan Çelik, burada 4 gün önce dünyaya gelen Suriyeli bir bebeğe altın taktı. Bebeği seven Bakan Çelik, çadırların ön kısmına kurulan parkta oynadığı çocuklara oyuncak dağıttı.

AFAD koordinasyon TIR'ını da ziyaret eden Bakan Çelik, sunulan imkanlara rağmen aleyhte propaganda yapıldığını söyledi. Çelik, toplanma merkezindeki toplam 8 bin kişi kapasiteli çadırlarda 3 bin kişilik boş yerin bulunduğunu ifade etti. Sunulan imkanlara karşın aleyhte propaganda yapıldığını vurgulayan Çelik, "Bilgi sahibi değiller. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendilerine böyle sıcak bir yuva, sıcak bir AŞ sunduğunun farkında olmayanlar var. Bunun yanında aleyhte propaganda yapıp bu kamplara gelmemeleri şeklinde bazı telkinlerde bulunanlar da var. 'Eğer kamplara gelirseniz dışarı çıkamazsınız' gibi maalesef gerçeği yansıtmayan bilgilerle Suriyeli vatandaşlara yol göstermeye çalışanlar var. Bu son derece yanlış. Bizim devlet, hükümet olarak Kobani'deki, Suriyeli kardeşlerimizi oradan gelen Kürt kardeşlerimizi kucaklamamızdan rahatsız olacak birileri varsa bundan rahatsız olmasınlar. Biz bütün bölgede yaşanan olumsuzluklardan dolayı sıkıntı yaşayan tüm halkları kardeşlerimizi seviyoruz. Bağrımıza basıyoruz. Bir ayırım yapmadan bağrımıza basıyoruz. İlk günlerde yaşanan bu sıkıntılar tabii ki olacak. Ama birkaç gün sonra Suruç ve tüm bu yerleşim yerlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadan Kobani'den gelen Suriye vatandaşları rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürecekler. Temennimiz kısa süre içerisinde Kobani'de huzurun sağlanması ve kendi evlerine dönmeleridir. O güne kadar da bizim misafirimizdirler ve ne yapılması gerekiyorsa biz onu onların hizmetine sunacağız" dedi.

Çelik, bölgede yaptığı incelemelerde toplanma merkezinde kalan Suriyelilerin mutlu olduklarını, ilçe merkezindeki cami kapılarında, avlularında, meydanlarda parklarda kalanların da olduğunu tespit ettiklerini de belirtti. Kamplardaki çadırlarda yer olduğunu hatırlatan Çelik, isteyenlerin çadırlara gelebileceğini ifade etti. Mürşitpınar sınır kapısından Suriye'ye geçmek isteyenlerle ilgili bir soru üzerine Çelik, şöyle konuştu:

"Suriyeliler dönmek isterlerse engel yok dönebilirler. Dün akşam bu şekilde karşıya geçenlerin geri döndükleri bilgisini de aldık. Orada sıcak saatler yaşanıyor. 'İnşallah ne bölgemizi ne ülkemizi ne orada yaşayan kardeşlerimizi üzecek gelişmeler olmaz' temennisinde bulunuyoruz."

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa milletvekillerinin de eşlik ettiği Bakan Çelik, incelemesinin ardından YİBO'dan ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik, Suruç'ta Suriyeli Bebeğe Altın Taktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement