Bakan Güllüce'nin Referandum Teklifi Bozcaadalıları Tatmin Etmedi - Son Dakika
Güncel

Bakan Güllüce'nin Referandum Teklifi Bozcaadalıları Tatmin Etmedi

Bakan Güllüce\'nin Referandum Teklifi Bozcaadalıları Tatmin Etmedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı için Bozcaadalılara referandum önerisi, yerel yöneticileri ve ilçe sakinlerini memnun etmedi.

10.10.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı için Bozcaadalılara referandum önerisi, yerel yöneticileri ve ilçe sakinlerini memnun etmedi. Planın reddetmenin ilçeye bir şey kazandırmayacağını belirten Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz, planın yeniden revize edilmesinin faydalı olacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün İstanbul Esenler Oruç Reis Mahallesi'nde katıldığı bir kentsel dönüşüm toplantısında Bozcaada'yla ilgili referandum önerdi. Bozcaadalılara seslenen Güllüce, "Buradan çağrı yapıyorum bölge halkı ve belediye başkanına. Yerel halkla referanduma gidilsin. Onlar ne isterse biz uyarız. Belediye başkanı ve halk bizim plana itiraz etsin, gerekeni yapalım" dedi. Bakanın referandum önerisinden memnun kalmayan Bozcaada Belediye Başkanı Yılmaz ve ilçe sakinleri konuyu değerlendirdi.

BELEDİYE BAŞKANI PLANIN REVİZE EDİLMESİNİ İSTİYOR

Bakan Güllüce'ye konu hakkındaki hassasiyeti için teşekkür eden Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz, "Yerel yönetim, ilçede yaşayan halk, Bozcaada'ya gönül verenler olarak tek amacımız; Bozcaada'yı sağlıklı, sürdürülebilir bir kentsel gelişme içinde gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bunun dışında bir amacımız yok" dedi.

Bozcaada'nın da her yer gibi bir imar planına, bir planlamaya ihtiyacı olduğunu kabul ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak Belediye Meclisi'ndeki çalışma arkadaşlarımızla tespit ettiğimiz bir takım noktalar Bozcaada'nın geleceği için ileride telafisi ve ikamesi mümkün olmayan ciddi tehlikeler içermektedir. Biz şikayetlerimizi Belediye Meclisimizdeki bütün partilerin oy birliğiyle itiraz metni olarak düzenleyip bakanlığımıza sunduk. Bizim isteğimiz bakanlıktaki yetkili dostlarımızın bu sesimize kulak vererek Bozcaada'ya gelmeleri. Bizimle, yerel yönetimle Bozcaada halkıyla buradaki sivil toplum örgütleriyle beraber bu noktalar üzerinde iyileştirme yaparak bu planın uygun hale getirilip, revize edilmesini talep ediyoruz. Dolayısıyla planın bütününün iptal edilmesi gibi bize çok fazla bir şey kazandırmayacak. Çünkü dediğim gibi her yerin olduğu gibi Bozcaada'nın da bir imar planına ihtiyacı var. Evet ya da hayır şeklinde yapılacak olan referandum bu planın iptaline yol açacağı için Bozcaada için tam istediğimiz noktaya bizi getirmeyecektir. Sayın Bakanımız da bugünkü ifadesinde zaten halktan gelen taleplerin değerlendirilmesi konusunda takipçi olacağını söyleyerek aslında bizi desteklemiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz."

"EVET YA DA HAYIR NEYE GÖRE DENECEK "

Bozcaada'da yaşayan yönetmen Murat Şeker, "Bozcaada gibi hem tarihi, hem doğal güzellikleriyle SİT alanı olan bu bölgedeki imar değişikliği çok önemli. Halkın fikrini almadan veya halkın ihtiyaçlarını karşılamadan geliştirilecek her türlü imar planı değişikliği çok yanlış olacağı için bunun halka sorulması, gerekirse referandum yapılması ama referandumda da doğru soru sorulması gerekiyor" dedi.

Adanın doğal güzelliklerini, kültürel dokusunu bozacak hiçbir imar plan değişikliğine izin vermek istemediklerini anlatan Şeker, "Dolayısıyla bize rağmen burada bir şey yapılmak istenmesi saçma. Bakanlığında yerel yönetimin ve halkın fikrini alarak hareket etmesi çok daha mantıklı olacaktır" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Güllüce'nin Referandum Teklifi Bozcaadalıları Tatmin Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement