Bakan İslam'dan Şiddet Mağduru Anneye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam'dan Şiddet Mağduru Anneye Ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 21 Ekim 2014'te kocası tarafından kolları ve ayaklarından silahla vurulan ve daha sonra bacaklarını kaybeden 6 çocuk annesi Arzu Boztaş'ı "Anneler Günü" dolayısıyla ziyaret etti Bakan İslam'ın ziyareti sırasında, çocuk evinde devlet koruması altında olan altı çocuğu da Boztaş'la buluştu.

10.05.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 21 Ekim 2014'te kocası tarafından kolları ve ayaklarından silahla vurulan ve daha sonra bacaklarını kaybeden 6 çocuk annesi Arzu Boztaş'ı  "Anneler Günü" dolayısıyla ziyaret etti

Bakan İslam'ın ziyareti sırasında, çocuk evinde devlet koruması altında olan altı çocuğu da Boztaş'la buluştu. Çocuklar ziyarette annelerine çiçek hediye etti, Boztaş bu sırada duygusal anlar yaşadı.

Üç kız, üç erkek çocuk sahibi anne Boztaş'ın çocuklarına da hediyeler getiren Bakan İslam, bir süre sohbet etti.

Bakan İslam burada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem ülkedeki hem de tüm dünyadaki annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

İslam, "Anneler bir daha acı çekmesin istiyoruz. Annelerin bir daha gözü yaşarmasın, evlat hasreti çekmesinler. Evlatlarının acısını görmesinler istiyorum. Arzu'nun annesi için de Arzu'nun çocukları için de bütün anneler için de" diye konuştu.

Devlet ve millet olarak kadını son derece önemsediklerini vurgulayan İslam, kadın haklarıyla, kadının eşit fırsatlara erişimiyle ve kadına yönelik şiddetle ilgili bütün tedbiri aldıklarını belirtti.

"Hedefimiz Arzu'nun sağlığına tamamen kavuşması"

"Yeter ki annelerimiz mutlu olsun" diyen İslam, bir toplumda kadınların ve annelerin yüzü gülmüyorsa toplumun mutlu olamayacağını, önceliklerinin kadınların yüzünü güldürmek olduğunu vurguladı.

Bakan İslam, şöyle devam etti:

"Arzu'nun başına çok kötü bir hadise geldi. Eşi tarafından öldürme kastıyla yaralandı. Şimdi fiili işleyen kişi yargılanıyor, inşallah en ağır cezayla cezalandırılacak. Ama Arzu'nun altı çocuğu, kendisi, onun sağlığı, ailesi bize emanet. Onun için bütün tıbbi tedbirleri aldık. İnşallah kollarıyla ilgili sürecin ortalarındayız. Doktorlar ümitli, yakın bir zamanda kollarını daha iyi kullanabileceğini düşünüyoruz. İnşallah bacak protezleri de hazırlanıyor. Kollarıyla ilgili tedavi süreci bittikten sonra bacak protezleri de takılacak. Hedefimiz Arzu'nun sağlığına tamamen kavuşması, evlatlarını yanına alması, evlatlarıyla, onlara bakarak yaşaması. Elimiz daima üzerinde olacak. Çocuklarıyla birlikte kalacağı evi hazırlıyoruz. Bütün çocukları bizim himayemizde, onlara bir çocuk evinde bakıyoruz birbirlerinden ayırmadan. Aile birliğini bu şekilde Arzu iyileşinceye kadar koruyacağız. Sonra da Arzu iyileşince çocukları yanına vereceğiz.

Arzu gibi bütün dara düşmüş kadınlarımız, örselenmiş, hırpalanmış kadınlarımız bize emanet, onların hayatlarını güzelleştirmeye, onların hayatlarını normale döndürmeye çalışıyoruz. Ama asıl hedefimiz kadınların bir daha hırpalanmadığı, örselenmediği, kadın haklarının suistimal edilmediği, kadına yönelik şiddetin son bulduğu bir dünyayı oluşturabilmek, hem ülkemizde hem dünyamızda."

Bakan İslam, tüm annelerin özellikle de Çözüm Süreci'nin destekçisi olan "kahraman kadınların" Anneler Günü'nü kutladığını ifade etti.

"Çocuklarım için başarmam lazım"

Arzu Boztaş ise Anneler Günü'nde çocuklarını görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Bu anlatılabilecek bir sevinç değil. Çocuklarımın devlet himayesi altında olması benim için çok büyük bir avantaj. Allah Bakanımızdan razı olsun. Tedavim Allah'a şükür çok iyi gidiyor. Doktorlarım 'Kollarını yüzde 85 oranında kullanabilirsin' diyor. Başaracağıma inanıyorum. Çocuklarım için başarmam lazım. Çocuklarım için ayakta kaldıysam bunu da başarmam lazım" diye konuştu.

Yozgat'ın Taşköprü Mahallesi'nde geçen yıl 21 Ekim'de 14 yıllık evli ve 6 çocuk annesi Arzu Boztaş (28) kocası Ahmet Boztaş tarafından av tüfeğiyle vurulmuş, Ankara'da tedavi altına alınan Arzu Boztaş'ın bacakları kesilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan İslam'dan Şiddet Mağduru Anneye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement