Bakan Kılıç: Gençlerimizi Biraraya Getirerek Ayrımcılığın Kökünü Kazıyacağız - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: Gençlerimizi Biraraya Getirerek Ayrımcılığın Kökünü Kazıyacağız

Bakan Kılıç: Gençlerimizi Biraraya Getirerek Ayrımcılığın Kökünü Kazıyacağız

– GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Herkesin bu ülkenin içerisinde neresinden gelirse gelsin ülkemizin zenginliği ve kaynaklarını ortak kullanma hakkı vardır.

27.09.2014 18:16

– GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Herkesin bu ülkenin içerisinde neresinden gelirse gelsin ülkemizin zenginliği ve kaynaklarını ortak kullanma hakkı vardır. ve biz burada ayrımcılığın kökünü gençliğimizi biraraya getirerek kazıyacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bugün Ankara'dan karayolu ile Samsun'a geldi. Bakan Kılıç, Bafra İlçesi'nde Astaş Holding tarafından yapılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nin açılış törenine katıldı. Astaş Holding tarafından 10 milyon TL harcanarak yapılan 10 bin metrekare kapalı alana sahip 3 katlı, 5 bin öğrenci kapasiteli fakültenin, 60 öğrenci kapasiteli 20 sınıf, her biri 120 öğrenci kapasiteli 4 amfi, 250 kişilik konferans salonu, toplam 500 metrekarelik 3 endüstriyel mutfak, 200 metrekarelik sergi salonu, 2 bilgisayar laboratuarı, 1 rekreasyon salonu, 32 öğretim görevlisi ve 1 dekan odası bulunduğu belirtildi.

Açılış törenine Bakan Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri Astaş Holding Yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz kamplarında Türkiye'nin çok farklı illerinden gençlerin biraraya geldiğini belirterek, "Biz bu sene çalışma başlattık ve orada sporcularla, sanatçılarla, genç kardeşlerimizi buluşturduk. İşte bu programın kapanış toplantısını da iki gün önce yaptık. ve şunu gördük ki hem kamplara katılan gençlerimizin ama aynı anda sporcularımızın ve sanatçılarımızın ruhuna işlemiş olan bir birliktelik yakalamışız. O kadar güzel kaynaşmalar ve biraraya gelmeler dinledik ki, gerçekten bundan çok büyük ümit aldık. Çünkü ülkemiz şu anda içerisinden geçiyor olduğumuz çözüm süreci olarak adlandırdığımız milli birlik ve kardeşlik projemizin bu tip adımlar içerisinden gerçekten çok ciddi manada destek alacağını düşünüyoruz. Herkesin bu ülkenin içerisinde her yöresinden olursa olsun, neresinden gelirse gelsin ülkemizin zenginliği ve kaynaklarını ortak kullanma hakkı vardır. ve biz burada ayrımcılığın kökünü gençliğimizi biraraya getirerek kazıyacağız. Bizim hiçbir zaman kültürümüzde, anlayışımızda ayrımcılık yoktur. Biz her zaman birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyen bir milletin, medeniyetin temsilcileriyiz. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek" dedi.

Bakan Kılıç spor denince çoğunluğunun akla futbol geldiğini söyleyerek, "Ancak yeni yeni spor dallarında, çok farklı spor dallarında gerçekten çok güzel başarılar elde ediyoruz. Geleceğe yönelik olarak da ciddi ümitler besliyoruz. İki hafta önce Ankara'da olimpik federasyonlarımızla yaptığımız toplantıda 2016-2020 olimpiyatları için nasıl daha fazla katılım sağlayabiliriz, nasıl daha fazla gencimizi sporla tanıştırarak teşvik ederek bu sahalar içerisinde başarıya taşıyabiliriz diye biraraya geldik. Ekim ayı içerisinde bir çalıştay yapma kararı aldık. Ben inanıyorum ki çok farklı dallarda bugüne kadar belki hiç olimpiyata katılmadığımız dallarda olimpiyatlara katılma başarısını gösterebileceğiz. Ümit ediyorum ki tesisleşme anlamında Türkiye'de hayata geçirmiş olduğumuz hamlenin sonucunda her bölgemizde, her ilimizde çok farklı gençlere çok farklı fırsatlar tanıyacağız" diye konuştu.

Açılışta konuşan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, babası merhum Şevket Aşcı'nın eğitime çok önem verdiğini dile getirerek, "Kendisi çok ciddi anlamda çalışır ve koştururdu. Onun adına onun isteği ve arzusu doğrultusunda bu yatırımı yapmış bulunmaktayız. Tabii ki biz de aile olarak tüm gönlümüzle yapmış olduğumuz bu okulumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Burada yetişen öğrencilerin dünya çapındaki otellerde alacakları görevlerle birlikte ülkemizin elçileri olacak noktaya doğru gidecek şekilde başarılara imza atmalarını diliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Kılıç fakültenin açılış kurdelesini kesti. Ardından fakülte binasını gezdi. Bakan Kılıç daha sonra tören alanından ayrıldı. - Bafrasamsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: Gençlerimizi Biraraya Getirerek Ayrımcılığın Kökünü Kazıyacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement