Bakan Yılmaz: Daha Fazla Hoşgörü, Daha Fazla Huzur! - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: Daha Fazla Hoşgörü, Daha Fazla Huzur!

Bakan Yılmaz: Daha Fazla Hoşgörü, Daha Fazla Huzur!

Diyarbakır'da iftar yemeğine katılan Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Ramazanda daha fazla huzur, daha fazla hoşgörü bekliyoruz" dedi.

06.07.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valiliğince bir otelde düzenlenen iftar programına katıldı. İl Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Borsa Başkanı Ebubekir Bal, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, STK temsilcileri, İşadamları Dernek Başkanları, kanaat önderlerinin katıldığı iftar yemeği yoğun ilgi gördü.

Yemekte konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ramazanda hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada daha fazla huzur istiyoruz, daha fazla kardeşlik istiyoruz. İslam dünyasının daha fazla hoşgörüye ihtiyacı var, daha fazla ilme ihtiyacı var, daha fazla emeğe, çalışmaya, üretmeye ihtiyacı var" dedi.

Ramazanda fakirin, fukaranın ve yoksulun halinin daha iyi anlaşıldığını söyleyen Yılmaz, bu ayda bütün kesimlerin aynı sofrayı paylaştığını, bunun da kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Ramazanda hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada daha fazla huzur istiyoruz, daha fazla kardeşlik istiyoruz. Özellikle İslam dünyası içindeki çatışmaların, çekişmelerin, kavgaların biran evvel son bulması için Cenabı Allah'a niyaz ediyoruz. İslam 'barış' demek, İslamın kelime anlamı barıştır. Bu anlamıyla hayatımıza geçmesini diliyoruz. Müslümanlar olarak kendi eksiklerimize daha çok bakmamız gerekiyor. Ramazan, aynı zamanda muhasebe ayı. Yaşadığımız ne varsa biraz dönüp kendimize bakmamızda büyük fayda var" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, iftar programının ardından Ankara'ya gitmek üzere Havaalanına hareket etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: Daha Fazla Hoşgörü, Daha Fazla Huzur! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement