Bakan Yılmaz soruları cevapladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz soruları cevapladı

Bakan Yılmaz soruları cevapladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çin ile füze anlaşmasına ilişkin, ''Bizim tercihimizdeki bir, iki ve üçü belirlerdik. Süreç henüz başladı. Bu durumda iki ve üçüncüler yeni tekliflerini bi...

31.10.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çin ile füze anlaşmasına ilişkin, ''Bizim tercihimizdeki bir, iki ve üçü belirlerdik. Süreç henüz başladı. Bu durumda iki ve üçüncüler yeni tekliflerini bize gönderirlerse en azından mevcutla olan sözleşmemizdeki görüşme aşamalarında bize faydalı olur. Dolayısıyla herkes son teklifini hala göndermekte serbesttir'' dedi.

Bakan Yılmaz, Türk Harb-İş Sendikası'yla imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

' 'Genelkurmay Başkanlığı'na sivil danışman görevlendirilmesiyle'' ilgili soru üzerine Yılmaz, bunun yasası çıkartılan normal bir durum olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın görev süresiyle bağlantılı olarak danışma istihdam edebilmesine yasayla imkan sağlandığını anımsatan Yılmaz, ''Dolayısıyla NATO ile ilgili konuda veya siyasi konuda veya teknik konuda Genelkurmay Başkanımız hangi hususta danışmana ihtiyaç duyarsa bu görevlendirilebilecek. Genelkurmay Başkanımızın görevi sona erdiğinde de bu danışmanın görevi sona erecek. Yeni gelen Genelkurmay Başkanı da kendi danışma heyetini kurabilecek. Bu, Türkiye için yeni bir açılımdı. Biz yasayla bu imkanı verdik'' diye konuştu.

''Siyasi bir danışmanın Türk Silahlı Kuvvetlerini siyasallaştırabileceği yönündeki iddiaların'' da sorulduğu Yılmaz, bunun mümkün olmadığını belirterek, ''Hayır, kesinlikle böyle bir şey olmaz. Hukuk ne derse o olur. Hiçbir şeyden kaygı duymaya gerek yok'' dedi.

Sivil basın müşaviriyle ilgili bir soru üzerine ise Bakan Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığının şu anda basınla ilgili birimi bulunduğunu, gerek duyarsa sivil basın müşaviri de kullanılabileceğini kaydetti.

Yılmaz, ''Bilin ki bu dönem en şeffaf dönem oldu. Ne kadar asker var biliyorsunuz. Ne kadar subay var biliyorsunz, ne kadar sözleşmeli personeli, sivil memuru var biliyorsunuz. Başka hiçbir dönemde olmadığı kadar şeffaflık bu dönemde sağlanmıştır. Genelkurmay Başkanı'na huzurlarınızda teşekkür ediyorum'' dedi.

Bakan Yılmaz, ''Çin ile füze anlaşması''na yönelik sorular üzerine de, ''Bizim tercihimizdeki bir, iki ve üçü belirlerdik. Süreç henüz başladı. Bu durumda iki ve üçüncüler yeni tekliflerini bize gönderirlerse en azından mevcutla olan sözleşmemizdeki görüşme aşamalarında bize faydalı olur. Dolayısıyla herkes son teklifini hala göndermekte serbesttir'' diye konuştu.

''Mevcut sözleşme görüşmelerinin nasıl ilerlediği''ne yönelik soruyu da Bakan Yılmaz, "görüşmelerde hiçbir sıkıntı bulunmadığı, önemli bir gelişme olursa bunun kamuoyuyla paylaşılacağı" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz soruları cevapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement