Bakandan Korkutan Açıklama: Reklamı Yapılan Balların Tamamı Sahte - Son Dakika
Ekonomi

Bakandan Korkutan Açıklama: Reklamı Yapılan Balların Tamamı Sahte

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, reklâmı yapılan ve ucuza satılan ballar ile ilgili yaptığı açıklamada balları analiz ettirdiklerini ve tümünün sahte çıktığını açıkladı.

23.03.2015 07:38  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Canikli, reklâmları yapılan balları analiz ettirdiklerini ve tamamının sahte çıktığını açıkladı. "Arıya bile güvenmiyoruz balı kendimiz yapıyoruz" özdeyişini hatırlatan Bakan Canikli, bal reklamlarını durdurduklarını belirtti.

TÜM REKLAMLAR MERCEK ALTINA ALINDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, balda her ihbarı değerlendirdiklerinin altını çizerek, "Artık bal reklamı sıfır, artık hepsinin reklamını durdurduk. Kimse artık bal reklamı yapamaz" diye konuştu. Türkiye'nin neresinde olursa olsun gelen şikayetlere müdahale ettiklerini söyleyen Canikli, şunları söyledi:

GERÇEK BALIN KİLOSU

"Televizyon yoluyla yapılan bal satışlarını analiz ettik, tamamı sahte çıktı. Analize göndermeden önce yayını durduruyoruz satış olmasın diye. Analizde sorun çıkmazsa yayına devam ettiriyoruz ama tamamı sahte çıkıyor.

BAL DİYE NELER SATIYORLAR

Balı tatlandırıcıdan, nişasta bazlı şekerden, glikozdan yapıyorlar. Onun da kilosu bir liradır. Dünyada örneği var mı bilmiyorum. 10 liraya satıyorlar. Aroma, bal tadı vericilerle birlikte toplam maliyeti en fazla 1.5 lira oluyor. Ama gerçek balın fiyatı en az 250-300 liraya ulaşıyor.

ZAYIFLAMA HAPLARINDAKİ TEHLİKE

Zayıflama haplarında da durum aynı. Çeşitli hastalıklara iyi geldiği öne sürülen ürünlerin büyük bölümünün reklamlarını durdurduk. Tamamına yakınının sağlık kurallarına uygun olmadığını gördük."

2 MİLYON LİRA CEZA

Reklam Kurulu da 2014 yılı içerisinde bal reklamlarıyla ilgili olarak 2 reklam yayınına durdurma cezası, 23 reklam yayınına ise 2 milyon lira idari para cezası vermişti. Kurul, sahte bal reklamlarının durdurulmasına da karar vermişti. (Kaynak : Hürriyet)

Bakandan Korkutan Açıklama: Reklamı Yapılan Balların Tamamı Sahte
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bakandan Korkutan Açıklama: Reklamı Yapılan Balların Tamamı Sahte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • silo ve keşko: 5 yıldır bal satılıyor daha yenimi uyandınız maşşallah 16 0 Yanıtla
  • HARBİ: BİZİ ALTADAN BİZDEN DEĞİLDİR. HZ MUHAMMED(S. A. S) 15 0 Yanıtla
  • bakan uyuma: Ne yasagi be yeni sinema tv ve dogu sinema tv kanalinda 20 25 dakikada bir yayinlaniyor halen. 11 1 Yanıtla
  • çöli: Senelerdir bu sahte ballar satılıyor şimdiye kadar neredeydiniz günaydın 9 2 Yanıtla
  • Yesil: Atom Bali da satiyordu 3kagitci 10 0 Yanıtla
  • ihih: Sekerin kilosu kac liraki bal o kadar ucuz olsun seker bile katmadan yapiyorlar yahu sahtekarligin da bu kadari bari sekerden yap :D 10 0 Yanıtla
  • KORAY: BUNLARI KANALA CIKARAN KANAL SAHIPLERINE CEZAYI KESICEKSIN 9 0 Yanıtla
  • yayin yalani: Az once yeni sinema tv de yayinlandi 5 kavanoz suzme 5 kilo petek arti surpriz hediye kutusu ve 100 lira : 6 2 Yanıtla
  • Sadi başkan: Adam alkol içti,yok orası burası göründü diye tv lere ceza vermesini biliyorsunuz.Rütük ne iş yapar neden bu Dolandırıcılara göz yumuyor.çevremde birçok kişi cep telefonu,bal ve sağlık ürünleri satan bu reklamlardan dolandırıldı 8 0 Yanıtla
  • Sadi başkan: Bu arada bu dolandırıcılığın tek sorumlusu hükümettir.Nasıl bir yönetim biçimi varsa artık 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement