Bal Kabağını Sanat Eserine Dönüştürüyor - Son Dakika
Güncel

Bal Kabağını Sanat Eserine Dönüştürüyor

Görüntü Dökümü : Kabaklar oyulurken görüntü Kabaklardan görüntü.

31.01.2016 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Kabaklar oyulurken görüntü

Kabaklardan görüntü.

Derya Çetin ile röportaj Bal kabağını sanat eserine dönüştürüyor

Bartın'da yaşayan 49 yaşındaki ev hanımı Derya Çetin, bal kabaklarını delme, boyama, boncuk takma ve vernikleme işlemiyle ahize, gece lambası gibi çalışmalarla sanat eserine dönüştürüyor.

Çetin, AA muhabirine yaptı açıklamada, Çanakkale'den temin ettiği bal kabaklarının içini oyarak ahize, gece lambası, insan yüzü gibi eserler yaptığını söyledi.

Kabak işleme sanatına hobi olarak başladığını ve daha sonra ürünleri satarak para kazandığını belirten Çetin, şöyle konuştu:

"İlk gördüğümde büyük hayranlık duyduğum eserlerin, 1 yıllık alışma sürecinden sonra daha güzellerini yapmaya başladım. İlk zamanlar sadece insan yüzü yaptığım bal kabaklarını zamanla ahize, gece lambası ve çeşitli süs eşyalarına dönüştürmeye başladım. Bir süre sonra yaptığım çalışmaları, yakınlarım ve arkadaşlarım beğenmeye başlandı ve satın almak istediler. İlk zamanlar hediye olarak versem de daha sonra belirli bir fiyat biçerek satmaya başladım. Yaptığım eserlerin fiyatları işçiliğine göre değişiyor. Şu anda çalışmalarımı 70 ila 120 lira arasında alıcı buluyor."

Çanakkale'den temin ettiği bal kabağını 6-7 ay kuruttuğunu ve ardından dış yüzeyini ve içini temizlediğini anlatan Çetin, "Temizleme işlemi de bittikten sonra doğaçlama olarak ne gibi eser yapabiliriz onu düşünüyoruz. Verdiğimiz karara göre aletler yardımıyla delme, boyama, bocuk takma ve vernikleme işleminden sonra eserimiz hazır hale geliyor. Bazı eserler 5 günde, bazıları 2 haftada bitiyor. Ben de el emeğimin hakkını alabiliyorum" diye konuştu.

Çetin, yaptığı eserleri Bartın'ın yanı sıra çeşitli illerde gerçekleştirilen fuarlarda da sergilediğini ifade etti.

Bal Kabağını Sanat Eserine Dönüştürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bal Kabağını Sanat Eserine Dönüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement