Balat Yolu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Balat Yolu Hizmete Açıldı

Balat Yolu Hizmete Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yakın çevre yolunu Bursa-Mudanya kara yoluna bağlayan Balat yolu hizmete açıldı.

15.02.2017 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yakın çevre yolunu Bursa- Mudanya kara yoluna bağlayan Balat yolu hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 1 milyon 250 bin liraya mal olan ve finansmanını İş adamı Hüseyin Özdilek'in sağladığı Balat yolu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından araç geçişine açıldı.

Yolun açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Altepe, bundan yaklaşık 1 yıl önce ana arterlerde sola dönüşü kaldırdıklarını bu nedenle Balat bölgesinde ulaşımda sıkıntılar baş gösterdiğini aktardı.

Başta İş adamı Özdilek olmak üzere bölge halkının, muhtarların kendisini ziyaret ettiğini ve Balat'a çevre yolundan giriş verilmesi yönünde talepte bulunduğunu belirten Altepe, Kara yolları Genel Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda Balat yolunu inşa ederek yaşanılan sıkıntının önüne geçtiklerini bildirdi.

Balat yolunun hizmete alınmasıyla bölge sakinlerinin Bursa ile Mudanya istikametlerine gidebilmesinin kesintisiz olarak sağlandığını belirten Altepe, "Sonuçta güzel bir düzenleme oldu. Bu konuda katkılarını esirgemeyen Özdilek'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni yollar açılmasına ve kavşaklar yapılmasına rağmen yine de ulaşımda sıkıntılar yaşandığını anımsatan Altepe, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Büyükşehir olarak gece gündüz demeden gayret sarf ediyoruz. Nerede bir sıkıntı varsa müdahale ediyoruz ve mümkün olan en kısa zamanda yaşanılan sorunu çözüme kavuşturuyoruz. Bu nedenle bütçemizin önemli bir kısmı ulaşıma gidiyor. Şimdi artık daha fazlasını ayırmayı düşünüyoruz. Çünkü her ay 6 bin araç Bursa'da trafiğe çıkıyor. Her geçen gün yaşanılan sorunlar da büyüyor. O nedenle ayıracağımız bütçe ile yapacağımız düzenlemeler de artacak. İnşallah 1 yıl sonra Bursa'da ulaşımda çok şey değişmiş olacak."

Özdilek de Balat yolunun açılması noktasında Büyükşehir belediyesinden destek istediklerini ve arzuladıkları sonuca ulaştıklarını belirtti.

Daha önce bölgede alternatif yol olmadığı için büyük sıkıntıların yaşandığını kaydeden Özdilek, yapılan yatırım nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Balat yolunu trafiğe açan kurdeleyi birlikte kesti.

Başkan Altepe, açılışın ardından makam aracını kullanarak yolu test etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balat Yolu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement