Balcı: "Birlikte Yaşamanın Değerini Bilmek Gerekir" - Son Dakika
Güncel

Balcı: "Birlikte Yaşamanın Değerini Bilmek Gerekir"

Balcı: "Birlikte Yaşamanın Değerini Bilmek Gerekir"

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, değerlerimizin kıymetini bilmek gerektiğini belirterek “Bir şeyin değer haline gelmesi kolay olmuyor.

28.04.2014 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, değerlerimizin kıymetini bilmek gerektiğini belirterek "Bir şeyin değer haline gelmesi kolay olmuyor. Barışın, birlikte yaşamanın değerini bilmek gerek. Düşmanlığın sonucu acı ve gözyaşıdır" dedi.

Mahmut Balcı, Karabük Eskipazar İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Değerleri Yaşamak ve Değerleri Yaşatmak' konulu söyleşiye katıldı. Eskipazar Seyhan Cengiz Turhan Anadolu Lisesi ve Eskipazar Çok Programlı Lisesinde öğrencilerle buluşan Balcı, öğleden sonra Eskipazar Halk Eğitimi Müdürlüğü konferans salonunda öğretmenlerin, okul müdürleri ve birçok daire müdürünün katıldıkları söyleşide konuştu.

'Her insanın kendisi için vazgeçilmezleri, uğrunda koşulacak değerleri olduğunu bilmesi, bunları yaşamak ve yaşatmak, hayatı birlikte ve barış içerisinde güzel ve hikmetli kılmak gerektiğine inanması için önce dinamik bir zihinsel farkındalık sahibi olması gerekir' diyen Mahmut Balcı, "Nerede o saygılı çocuklar, nerede o saygılı gençler, nerede o eski güzel adamlar diyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin bir eksikliği, bir güzelliğe olan özlemi ifade ettiğini anlatan Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durumda değerlerimizin kıymetini bilmek gerekir. Bir şeyin değer haline gelmesi kolay olmuyor. Barışın, birlikte yaşamanın değerini bilmek gerek. Düşmanlığın sonucu acı ve gözyaşıdır. Bir kurumun yöneticileri örneğin okul müdürleri öğretmenlerin çalışmalarına ve çabalarına destek olmalı. Bazı müdürlerin eğitime bir disiplin olayı olarak bakmaları yanlıştı. Öğreticilerin, eğitimcilerin ve rehbercilerin kısacası adına ne derseniz diyelim genç nesillere için değerlerin taşıyıcısı olan her insanın güzel bir model olması gerekir. Değerlerin yaşatılmasında yöneticilere büyük görevler düşmektedir. Öğrencilere bir şeyler öğretenlere ister öğretici ister öğretmen ister eğitimci ister rehber diyelim. Her durumda o kişinin iyi bir donanıma sahip olması gerekir. Öğrencilere göre o kişi model bir insandır. Öğretmen izlenir. Çünkü öğrencinin gözünde öğretmen kusursuzdur. Onun itibarının düşmesi söylediklerinin de öğrettiklerinin de itibarının düşmesi demektir. İtibar kavramının zayıfladığı bir yüzyılda yaşıyoruz. Çözüm hep birlikte hikmetin ve iyiliğin takipçisi olmalıyız."

Mahmut Balcı, değerler eğitimi çalışmalarının başarılı olması için de şunları söyledi:

"Değerler eğitiminin kağıt üzerinde olmaması içi öncelikle öğrencilere düşünmeyi, farkındalığı, yalnızlaşmanın yanlışlığı anlatılmalı, farklı düşüncelere karşı saygıyı, bilginin önemini ve değerini, sözle eylemin birlikteliğinin önemini, iyilik elçisi olmayı, taşın altına elini koymayı yerine göre gövdesini koymayı öğretmeliyiz. Genç nesillere değerlere bağlı bir kariyerin önemi ve kalıcılığı, sözle eylem birlikteliğinin önemi, iyilik elçisi olmanın, taşın altına elini koymayı yerine göre gövdesini koymanın önemi ve değerlere bağlı bir kariyerin önemi ve kalıcılığı öğretilmelidir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balcı: 'Birlikte Yaşamanın Değerini Bilmek Gerekir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement