Balcı: "İsrail'in Vahşetine Sessiz Kalamayız" - Son Dakika
Güncel

Balcı: "İsrail'in Vahşetine Sessiz Kalamayız"

Balcı: "İsrail\'in Vahşetine Sessiz Kalamayız"

Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi Yazar Mahmut Balcı, İsrail’in Gazze'de uyguladığı vahşeti eleştirdi.

25.07.2014 09:59

Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi Yazar Mahmut Balcı, İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşeti eleştirdi.

Kuruluşunda ağırlıkla eğitimcilerin yer aldığı ya Sen Susacak mısın Platformu, İsrail'in Filistin topraklarına ve Gazze'ye yaptığı saldırıları kınamak için İstanbul Cağaloğlu'nda farklı dillerde hazırlanan 'yarım hakikat en büyük yalandır' başlıklı broşürleri dağıttı.

Ya Sen Susacak mısın Platformu adına açıklama yapan Umut Yanlık, İsrail'in tarihsel bilgileri yok sayarak oluşturmaya çalıştığını, yalan tarihi bilgilerle Filistin topraklarına yaptığı kuşatma ile insanlığı yanıltmaya çalıştığını söyledi. Umut Yanlık, İsrail'in medya gücü ve bazı uluslar arası kuruluşlar eliyle işgali meşru hale getirmeye çalıştığını ve Hamas'ı da ateşkesi kabul etmeyen taraf göstermek suretiyle kendisini haklı göstermeye çalıştığını söyledi.

Sultan II. Mahmud Türbesinin bulunduğu Divanyolu caddesinin başında açılan Filistin ve Gazze ile Dayanışma Standına vatandaşlar ve turistler büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Hüseyin Öztürk ve beraberindeki üyeler Filistin ve Gazze ile dayanışma standını ziyaret etti. Hüseyin Öztürk burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gazze'de yaşananlar bir vahşettir. Filistinlilere ait toprakların İsrail tarafından işgal edilmesi ve Müslümanların esarete zorlanması kabul edilemez. Filistinlilerin bu direnişlerinde Müslüman Türk milleti olarak her zaman yanlarında olacağız. Emperyalist güçler ne yaparsa yapsın Filistinlilerin mücadelesi devam edecektir."

Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi Yazar Mahmut Balcı da, İsrail'in Gazze'yi her taraftan bombaladığını belirterek şöyle konuştu: "Bu vahşete sessiz kalamayız. Dünyadaki ve Türkiye'deki Müslümanlar için Filistin ve Kudüs şehri çok kıymetlidir ve Filistin müslümanların kalbidir. İsrail'in yıllardır devam eden işgal politikaları kabul edilemez." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balcı: 'İsrail'in Vahşetine Sessiz Kalamayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement