Balıkesir 2.kent Sempozyumu Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Balıkesir 2.kent Sempozyumu Başlıyor

Balıkesir 2.kent Sempozyumu Başlıyor

Balıkesir’de 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Kent Sempozyum programı, Balıkesir Akademik Odalar Birliği tarafından düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

18.11.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Kent Sempozyum programı, Balıkesir Akademik Odalar Birliği tarafından düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Balıkesir'de gerçekleştirilecek olan 2.Kent Sempozyumu programı, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Balıkesir Akademik Odalar Birliği adına açıklama yapan BSMMO Başkanı Metin Yalçın sempozyumun Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir ve Onyedi Eylül Üniversiteleri işbirliği ve Altıeylül ve Karesi belediyelerinin desteği ile Balıkesir Akademik Odalar Birliği tarafından 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek "Bu sempozyum sadece bir bilimsel ve mesleki toplantı olarak değil, bilimsel ve mesleki çevreler ile toplumun buluştuğu, akademik odalar ile yerel yönetimlerin ve toplumdaki tüm taraflarının birbiri ile ilişki kurabileceği bir sürecin oluşturulmasına katkı olarak düzenlenmektedir. Bu sempozyumun bir diğer amacı da, Avrupa Konseyi tarafından 1992 ve 2008 yıllarında kabul edilen Uluslararası Avrupa Kentsel Şartı Bildirisinin temel hedefleri arasında yer alan "demokratik, katılımcı ve toplum yararına planlama ve uygulamaya bağlı bir kentleşmenin" ilkesini temel alan plan ve programların oluşturulmasına bir katkı sunmaktır. Birlikte düşünme, birlikte üretme ve birlikte yönetme mekanizmalarını güçlendirici çabalara yönelmeyi esas alan Balıkesir Akademik Odalar Birliği Bileşenleri olarak düzenlediğimiz bu sempozyumda, kentteki yurttaşların ve diğer paydaşların katıldığı bir bilimsel ortamda kentimizin sorunlarının ortaya konacak ve bu sorunların bilimsel çözüm yolları tartışılacaktır"dedi.

BALIKESİR'İN KENTSEL GELİŞİMİ

Sempozyumun ana teması ve içeriği hakkında da bilgiler veren Yalçın "2. kez düzenlenen ve ana teması "Balıkesir'in Kentsel Gelişimi" olan Balıkesir Kent Sempozyumu'nda 9 Üniversite, 14 kamu ve özel kurum ve kuruluştaki 88 bilim insanı ve araştırmacı tarafından 63 adet bildiri sunacaktır. Bu bildiriler "Çağrılı Konuşmalar ", "Çevre, Ulaşım ve Doğal Afetler Eğitim, Kültür-Sanat ve Tarih", "Kentsel Koruma-Kentsel Dönüşüm", "Kent Ekonomisi, Tarım- Hayvancılık ve Sanayi", "Arkeoloji ve Turizm" ve "Doğal Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji" gibi 8 ana başlıklı 12 oturumda sunulacaktır. Bu oturumlara ek olarak, sempozyumda iki panelde yer almaktadır. Sempozyum açılış konuşmalarından sonraki ilk oturumda yer alacak olan " Kentsel Gelişimde Yerel Yönetimlerin Yeri ve Önemi" konulu panele yerel yöneticilerimiz; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Altıeylül Belediyesi Başkanı, Karesi Belediyesi Başkanı ve Burhaniye Belediyesi Başkanının katılacaktır. 21 Kasım Cumartesi günü, sempozyumun son oturumundan sonra düzenlenecek "Akademik Odalar Bileşenlerinin Kentsel Gelişime Yaklaşımlar konulu panele ise akademik odaların başkanları katılacaktır. Bu sempozyum sonunda; bulunduğumuz bölgeye ve ülkemize örnek olabilecek, doğal varlıkları, güzellikleri ve zenginlikleri korunmuş, alt yapı eksiklikleri giderilmiş mutlu insanların cadde ve sokaklarını doldurduğu çağdaş, güvenli, engelsiz, yaşanabilir Balıkesir'in oluşmasına yönelik görüş ve önerilerin ortaya çıkacağına inanmakta, ve bunların dikkate alınacağı, bilimsel ve katılımcı bir anlayışla, kararlılık ve tutarlılıkla yaşama geçirileceğini ummaktayız" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir 2.kent Sempozyumu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement