Balıkesir Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığında Balıkesir Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

21.08.2014 15:13  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığında Balıkesir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Balıkesir Polis Evi Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ve İl Müftüsü Turgut Açari katıldı.

Sırasıyla gündem konularının görüşüldüğü toplantıda ilk konuşmayı yapan Turhan, Balıkesir'de yıllara göre uyuşturucu madde kullanımının artığını dile getirdi. Bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nün gerekli tedbirleri almasına rağmen uyuşturucunun hızla yayıldığını ifade eden Turhan, şunları kaydetti:

"Şuan benim size aktaracaklarım yakalanmış olanlar, birde yakalanmayanlar var. Oran bize bonzai denilen maddenin nasıl artış gösterdiğini veriyor. Bonzai demek yerine ben kimyasal uyuşturucu diyorum. 2012'de arkadaşlar 393 adet yakalamışız, 2013'te ise 3 bin 888'e çıkmış. 2014'ün Ağustos'una kadar yakalanan miktar ise 3 bin 250. Çok ciddi ve korkunç rakamlar. Ayrıca 2012'de 142, 2013'te 132 kilogram esrar maddesi yakalanmış. 2014'ün Ağustos ayına kadar olan kısmında 358 kilogram yakalanmış. Uyuşturucuyla mücadelemizin sonuçları bunlar. Ecstasy dediğimiz haplardan 2012'de 3 bin 500, 2013'te 6 bin 187 tane. 2014 Temmuz itibariyle 3 bin 964 tane yakalamışız. Kenevir olayında 2012'de 3 bin 997 kök, 2013'te 4 bin 796, 2014 Ağustos ayı itibariyle ise 7 bin 609 kök hint keneviri ele geçirildi. Haşhaşı saymıyorum bile. Görüyorsunuz maalesef azalmıyor korkunç şekilde artıyor. Bu konuda il emniyet müdürlüğünün üzerine görevler düşüyor, basınımızın üzerine görevler düşüyor en önemlisi ailelerimizin üzerine görevler düşüyor. Akşam çocuk eve geldiğinde aile gözünün içine bakmıyorsa o çocuk kaybedilmeye adaydır."

Boz ise Turhan'ın uyuşturucuyla ilgili konuşmasına ek olarak, şunları aktardı:

"Sayın valimin uyuşturucu madde ile ilgili verdiği oranlar gerçekten bizler için üzücü ama biz bu maddelerle mücadeleyi şahıslara ulaşmadan ele geçirme çabası içindeyiz. Bunun için arkadaşlar gece gündüz büyük bir uğraş veriyorlar. Her geçen yıl rakamlar artıyor ama biz birilerine ulaşamadan ele geçirdiğimiz için kendi adımıza seviniyoruz. Çünkü bizim için bu maddenin bir kişiye ulaşmadan elde edilmesi bir kişinin kurtarılması anlamına geliyor. Ayrıca ben bir örnek vermek istiyorum. Uyuşturucu satıcıları basını da kullanıyor. Geçenlerde Bandırma'da uyuşturucuya hayır yürüyüşünün en önünde giden şahıs uyuşturucudan dolayı tutuklandı. Bu konuda basından da destek bekliyoruz."

Boz, ayrıca konuşmasının sonunda, okulların açılmasına az bir süre kaldığını belirterek, öğrencilerin evlerinde okulların, okullarından evlerine güvenli bir şekilde gitmeleri için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Balıkesir Tanıtım Günleri Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Soykan, 11-14 Eylül'de İstanbul Feshane'de gerçekleştirilecek, Balıkesir Tanıtım Günleri hakkında bilgi verdi. Tanıtım günlerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra 20 ilçe belediyesinin ve kaymakamlığının katılacağını dile getiren Soykan, "Katılımcılar arasında turizm ile ilgili yatırımcılar, ilçedeki ticaret odaları, sanat fotoğrafçılar, dernekler katılıyor. Toplamda 68 firma şuanda yer alıyor" diyerek katılımcılara Balıkesir'in 2 dakikalık tanıtım filmini izletti.

Aslan da Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte, Atatürk Stad'ındaki çalışmalardan bahsetti. Stadın Süper Lig'e uygun hale getirilme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aslan, " Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen yetkililer inceleme sonucu bize 32 madde şeklinde eksiklikleri sıraladı. Biz bu eksikliklerin çoğunu giderdik. Çalışmalarımız tabiki devam ediyor. İstenilen çalışmalardan bahsetmek istiyorum. Örneğin, bizden kale arkası basın için yer ayarlanması istendi, protokol ve basın tribünü genişletilmesi, oyuncular için doping odası, yedek kulübesi düzenlemesi, taraftarların giriş çıkışlarıyla ilgili düzenlemeler. Bunların çoğu halledildi" dedi.

Açari ise Balıkesir'den Gazze'ye toplanan yardımlar hakkında, "Ağustos'un 20'si itibariyle ilimizden 52 milyon 900 bin lira yardım toplandı. Toplanan yardımın üçte biri ramazan ayı bitmeden para, ilaç ve gıda olarak Gazze'ye gönderildi. Dün de 12 kamyonluk gıda ve acil ihtiyaç malzemesi yola çıkarıldı" diye konuştu.

Toplantının sonuna yakın "paralel yapı" ile ilgili vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirebileceklerini açıklayan Turhan, şunları söyledi:

"Bir işlem yapılırken hukuk içerisinde hareket etmek her açıdan önemli. İnsanların tabiki inançlarıyla görüşleriyle ilgili bir husus değil bu. Biz söz konusu ifadeyi suç işleyen kamu görevlileriyle ilgili uyguluyoruz. Suç işleyen herkes sonucuna katlanır kim olursa olsun. İster memur, ister polis, ister idareci. Bu kamuya karşı olabilir, hükümete karşı olabilir, vatandaşa karşı olabilir. Hukuk devleti diyoruz, suç işleyen herkes gerekli yaptırımla karşılaşması gerekiyor." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement