Balıkesir'de Atık Pil Toplama Yarışı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Atık Pil Toplama Yarışı

Balıkesir\'de Atık Pil Toplama Yarışı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen atık pil toplama yarışması sonuçlandı.

08.06.2016 18:41

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen atık pil toplama yarışması sonuçlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından başlatılan kampanya süresi içerisinde 6 ayda toplam 111 bin adet (6 ton) atık pil toplandı. En çok atık pil toplayanlara laptop, tablet ve dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

BAŞKANDAN KÖMÜR UYARISI..

Balıkesir Çocuk Köyü'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, atık pil getirip doğanın kirlenmesini önleyen ve aynı zamanda ödül kazanan tüm öğrencileri tebrik edip öğretmenlerini ve ailelerini de kutladı. Uğur, geçmişten emanet olarak aldıkları çevreyi sağlam bir şekilde gençlere teslim etmek istediklerini belirterek,"6 ay içerisinde 111 bin adet atık pil toplandı. Biz istiyoruz ki çevremiz temiz olsun. Havamız, suyumuz temiz olsun. Çalışmalarımız güzel ve yaşanabilir bir Balıkesir olması için" diye konuştu.

"ATIK YAĞLAR ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILACAK"

Atık yağların ekonomiye kazandırılmasının şart olduğunu kaydeden Uğur, "Atık yağları arıtmak çok zor ve masraflı. Sağlık açısından, çevre ve ülke ekonomisi açısından zararlı. Cari açığa etki ediyor. Bizim Büyükşehir belediyesi olarak atık yağlarla ilgili de yaptığımız çalışmalar var. Çevremizi temiz tutmak için evsel atıkları ayrıştırarak geri dönüşüm sağlayalım istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde yaş çöp bir tarafa, diğer materyaller ayrı tarafa atılıp ayrıştırılıyor. Maalesef bizde bütün çöpler bir tarafa atıldığı için ayrıştırma olmayınca bu ekonomiye zarar veriyor. İnşallah çocuklarımız daha temiz bir Balıkesir'de yaşayacaklar, eğitimlerini de ona göre alıyorlar" diye konuştu. Atık pilleri toplayarak ödül kazanan vatandaşlara 26 adet laptop, 13 adet tablet, 13 adet fotoğraf makinası, 37 adet spor seti, 20 adet satranç takımı, 120 adet çocuk köyü bileti, 160 adet kumbara ve eğitici oyun verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Atık Pil Toplama Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement