Balıkesir'de "Ekolojik Olarak Okur Yazarız" Projesi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de "Ekolojik Olarak Okur Yazarız" Projesi

Balıkesir Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Derneği, Milli Eğitim ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri tarafından organize edilen "Ekolojik olarak okur yazarız" projesi kapsamında eğitim alan 200 çocuğun resim ve el yapımı eserleri, sergilendi.

24.02.2015 16:55

Balıkesir Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Derneği, Milli Eğitim ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri tarafından organize edilen "Ekolojik olarak okur yazarız" projesi kapsamında eğitim alan 200 çocuğun resim ve el yapımı eserleri, sergilendi.

Proje Koordinatörü Dr. Burcu Güngör Cabbar, çevreye dost kuşaklar yetiştirmek için hazırlanan "Ekolojik olarak okur yazarız" projesinde il genelinde 200 öğrenciye seminer verildiğini belirtti.

Seminerlerde öğrencilere ekoloji ve çevre bilinci hakkında bilgiler sunduklarını dile getiren Cabbar, projenin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından destek gördüğünü ifade etti.

Eğitimler sonrası çocuklara hayal ettikleri dünyaları çizmeleri veya hayallerini şekillendirmelerini istediklerini anlatan Cabbar, "Katılımcılık esasına dayalı, çevreye dost, gelecek kuşakların yaşam hakkına saygılı bir kalkınma anlayışını kentimize ve bölgemize yerleştirmeyi isteyen bir grup gönüllüyüz. Ekolojik, ekonomik ve sosyal olarak kentimize hizmet eden sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye gönüllü daha çok arkadaşımızı aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Balıkesir Valiliği giriş katında açılan çocukların yaptığı resim ve el ürünleri sergisi, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile çok sayıda davetli katıldı.

Projenin Manyas ayağı

Manyas'ta "Ekolojik olarak okur yazarız" projesi kapsamında 60 öğrenci eğitim aldı.

Atatürk Ortaokulundan 60 öğrenci, ekolojik okur yazarlık ve hedefleri konusunda kurs gördükten sonra belgelerini aldı.

Öğrenciler, aldıkları eğitimle daha temiz bir çevre oluşturulmasının mücadelesini vereceklerini söylediler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 'Ekolojik Olarak Okur Yazarız' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement