Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 80 kırsal mahalleye 500 bin metrekare kilit parke taşı döşeneceğini ve çalışmaların başladığını söyledi.

03.06.2015 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 80 kırsal mahalleye 500 bin metrekare kilit parke taşı döşeneceğini ve çalışmaların başladığını söyledi.

Parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Kafağlu, 2014 yerel seçim sonrası köy statüsünü kaybeden yerlerin kırsal mahalle olarak Altıeylül sınırları içinde yer aldığını belirtti.

Bu mahallelerden Karamanköy, Köylüköy, Aslıhantepecik, Paşaköy, Çayırhisar ve Aliağa'ya bugüne kadar 100 bin metrekare kilit parke taşı döşendiğini dile getiren Kafaoğlu, şunları kaydetti:

" 1 Mayıs'ta 500 bin metrekare parke taşı ihalesi yaptık. Artık kırsal mahallelerimizde de şehirde ne varsa o olacak demiştik. Bir taraftan çocuk oyun bahçeleri kuruluyor, diğer yandan da parke taşı döşeme işi sürüyor. Parke taşı döşeme işini 4 firmaya verdik ve bunlar ekipler kurarak aynı anda çalışmalarını sürdürüyor."

"Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"

Balıkesir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Çık Dışarıya Oynayalım" projesi kapsamında "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Atatürk Yüzme Havuzu önünde gerçekleştirilen final müsabakalarının açılış konuşmasında, şenliklere 10 bin çocuğun katıldığını söyledi.

2013'ten itibaren düzenlenen etkinliklerde geleneksel çocuk oyunlarının tekrar günümüze kazandırılmasını hedeflediklerini belirten Cengiz, "Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, dokuz kiremit, yakan top gibi geleneksel oyunlarla çocuklarımızı buluşturduk. Çocuklarımızın bu tür oyunlarla sanal ortamdan olabildiğince uzak tutarak, fiziki ve zihinsel becerilerin geliştirmelerini sağladık" dedi.

Kepsut'ta yıl sonu şenlikleri

Kepsut Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yıl sonu şenlikleri Ali Osman Sali Parkı'nda düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilçede başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi.

Ders kitaplarının ücretsiz olmasının velileri büyük bir yükten kurtardığını anlatan Cankul, şöyle dedi:

"Biz de belediye olarak öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyacını giderdik. Okuyan, öğrenen ve sürekli kendini geliştiren bir nesil oluşturmak istiyoruz. Hepimizin bildiği gibi tüm dünyada 'Bilgi Toplumu' olma yolunda büyük bir yarış yaşanmaktadır. Bu yarışta başarıya ulaşacak olanlar eğitime önem veren toplumlar olacaktır. Çünkü tüm değişim ve gelişimin temelinde eğitim vardır. 20 ilçe arasında başarı ortalamasında 15'inciydik, şu an 5'inci sıraya kadar yükseldik. Bundan dolayı tüm öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement