Balıkesir'in Çöp Sahası Piknik Yeri Olacak - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'in Çöp Sahası Piknik Yeri Olacak

Balıkesir\'in Çöp Sahası Piknik Yeri Olacak

Balıkesir'de, Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında rehabilite edilen çöp sahasının ağaçlandırması yapıldı.

27.12.2013 18:09

Balıkesir'de, Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında rehabilite edilen çöp sahasının ağaçlandırması yapıldı.

Savaştepe yolu üzerindeki Katı Atık sahasındaki fidan dikim törenine Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç ve Ali Öztozlu'nun katıldı. Ağaç ekiminde Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri ile TEMA Balıkesir üyeleri de hazır bulundu. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, "Balıkesir Belediyesinin çöp toplama sahasında 45 km yarı çaplı yerleşim yerlerini kapsayan diğer komşu illeriyle beraber oluşturulan Birlik ile Balıkesir Belediyesi Katı Atık Yönetimi Projesi artık sona yaklaştı. Yüzde 90'ı Avrupa Birliğinden hibe alınarak yapılan bir proje. 40 yıl bu 45 km yarı çaplı yerleşim alanlarının çöp sorunlarını tamamen çözecek. Şimdi üzerinde bulunduğumuz yer çöp yığınıydı" dedi.

ÇÖPLÜK PİKNİK YERİ OLACAK

Yusuf Özenç, proje kapsamında kapatılıp rehabilite edilen bu alanların yeşil hale getirildiğini söyledi. Balıkesirlilerin bu alanı ileride piknik yeri olarak kullanabileceklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, "İnsanlar zaman geçtikte burayı bir piknik alanı olarak kullanabilecekler. Bu alana 5 bin 250 çalı formunda bitki ve bin 500 adet ağaç dikildi" dedi.

Dikilen ağaçların kapatılan çöp sahasında yerin altında kökleri fazla derine gitmeyen, makilik bodur ağaçlar olduğu belirtildi. Ağaç dikim töreninin ardından Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç ve Ali Öztozlu çocuklara yapboz hediye ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'in Çöp Sahası Piknik Yeri Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement