Balıkesir Karesi'de Vatandaşlar Taksi Dolmuşları Geri Istedi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Karesi'de Vatandaşlar Taksi Dolmuşları Geri Istedi

Balıkesir Karesi\'de Vatandaşlar Taksi Dolmuşları Geri Istedi

Karesi'de vatandaşlar taksi dolmuşları geri istediBALIKESİR'in Karesi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi sakinleri 140, 141 ve 177'inci caddelerde yolcu taşıyan 3/B hattı taksi dolmuşlarının seferlerinin kaldırılmasını eleştirdi.

28.12.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karesi'de vatandaşlar taksi dolmuşları geri istedi

BALIKESİR'in Karesi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi sakinleri 140, 141 ve 177'inci caddelerde yolcu taşıyan 3/B hattı taksi dolmuşlarının seferlerinin kaldırılmasını eleştirdi. Yollarda perişan olduklarını söylemeyen vatandaşlar, taksi dolmuşları geri istedi.

Adnan Menderes Mahallesi'nde 140, 141 ve 177'inci caddelerde 16 yıldan bu yana sefer yapan 3/B hattındaki 10 taksi dolmuşun güzergahı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce iptal edildi. Güzergahları değiştirilen taksi dolmuşlar, Kuvayi Milliye ve Sakarya mahallelerine yönlendirildi. 3/B taksi-dolmuş güzergahı ve yakın çevresinde yaşayan 3 bine yakın vatandaş, zorda kaldıklarını belirterek soruna çare bulunması için bir süre önce sokağa döküldü. Bunun üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, aynı güzergaha, 07.00-19.00 saatleri arasında sefer yapan belediye otobüsünün seferlerini arttırdı ve hareket saatini 24.00'e kadar uzattı. Tek otobüsün mahalle halkının derdine çare olmadığını söyleyen vatandaşlar ise ateş püskürdü. Semt sakinleri, 3/B taksi dolmuş sahiplerinin zarar ettikleri gerekçesiyle belediyeye başvurduklarını, encümen kararıyla Adnan Menderes hattının değiştirildiğini, mağdur olduklarını belirtip tekrar taksi dolmuş seferi verilmesini istedi.

"KORKA KORKA EVE GELİYORUM"

Semt sakini Nilgün Sarı, özel sektörde çalıştığını ve akşam 19.00-20.00 saatleri arasında eve geldiğini belirterek, "Karanlıkta en az 500 metre yürüyorum. Bunun yağmuru, karı, çamuru olacak. Önümüze sapık çıkabilir, köpek çıkabilir. Korka korka eve geliyorum. Kadınlar her zaman mağdur kalıyor. Kadınların başına kötü şeyler geliyor. Ben niye bu durumda olayım. Biz buraya taksi dolmuş istiyoruz. Taksi dolmuş olunca sadece 50 metre yürüyeceğim. Yoksa bir kilometre yürümek zorundayım ve başıma bir şey gelsin istemiyorum. Azıcık kar yağsa otobüs şoförleri, yokuşta aracın çıkmadığını söyleyip bizi indiriyorlar. Ama taksi dolmuşlar 15 dakikada bir hizmet veriyordu. Yaşlı insanlarımız var. Onlara bu işkence yapılır mı? Sözde şimdi otobüs koydular. Cumartesi, pazar günleri seferler saatte bir yapılıyor. Hafta içi akşam saat 19.00'dan sonra otobüs seferi yoktu şimdi koydular. Fakat gece 1 saat arayla sefer oluyor ve bu durumda çocuklarımız ve yaşlılarımız mağdur oluyor" dedi.

İsim vermek istemeyen mahalle halkından bazıları da 3/C taksi dolmuş hattının güzergahını 300 metre uzatması halinde sorunun bir parça çözüleceğini vurguladı. Özellikle ilkokula giden öğrencilerin çok mağdur olduğunu, gece karanlıkta eve zor geldiklerini açıkladı. Var olan hizmetlerin geri alındığını yöneticilerin unuttukları bir noktanın da burada bulunan sitelerin 3 kırsal mahalle nüfusuna eşdeğer olduğunu hatırlatarak, oy istemeye gelmemeleri konusunda uyardı.

Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Karesi Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Serkan Sarı, belediyelerin görevinin ticaret değil, hizmet olduğunu söyledi. Sarı, "Karesi İlçemizdeki, Şenyurt, Özmelek, Basın Sitesi, Körfezkent Sitesi'nde yaşayan yüzlerce vatandaşımızın sorunlarını dinledim. Kaygıları büyük. Toplu taşıma ile ilgili büyük sorun yaşıyorlar. Yıllardır aldıkları hizmet sekteye uğramış. Verilen hizmette geri adım atılması vatandaşı mağdur etmiş. Kadınlar, yaşlılar, hastalar, eşyalarıyla, pazar sepetleriyle, pazar arabalarıyla küçük öğrenciler çantalarıyla uzun mesafe yürümek zorunda kalıyor. İnsanlara yaşatılan bu zulmün sona erdirilmesi gerekiyor. Biz bu konunun takipçisi olarak buraya geldik. Burada yaşananlar sosyal belediyecilik anlayışına yakışmıyor. Belediyeler hizmet üretmek, sizin sorunlarınıza çözüm bulmak, ihtiyaçlarınızı karşılamak zorundadır. Burada bir çocuğumuzun başına herhangi bir iş geldiğinde bunun hesabını kim verecek. Bu ülkede pek çok sorun yaşadık. Kadınlarımıza çocuklarımıza infial yapılıyor. Bu süreçte çok daha özenli olunması gerekirken, belediyenin maddi hesap yaparak geri adım atması kabul edilemez. Probleminiz çözülünceye kadar uğraşacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Karesi'de Vatandaşlar Taksi Dolmuşları Geri Istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement