Balıkesir Kurban Kestirene Çay Şeker İkramı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Kurban Kestirene Çay Şeker İkramı

Balıkesir Kurban Kestirene Çay Şeker İkramı

Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'nde kurulan kesimhaneye kurbanlıklarını getiren vatandaşlara, sıra beklerken ücretsiz, çay, şeker, poğaça ve su ikramı yapıldı.

12.09.2016 16:36

Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'nde kurulan kesimhaneye kurbanlıklarını getiren vatandaşlara, sıra beklerken ücretsiz, çay, şeker, poğaça ve su ikramı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için, il genelinde 13 kurban kesim yeri belirlerken, merkezdeki Karesi ve Altıeylül ilçelerinde mobil mezbahalar kuruldu. Altıeylül, Bahçelievler ve Gümüşçeşme mahalleleri ile Karesi'de Adnan Menderes, Ali Hikmet Paşa ve Paşaalanı mahallelerinde konuşlandırılan mobil kesimhaneler ilgi gördü. Sıra numarası alan vatandaşlar, numarası okunduğunda, kurbanını görevliye teslim edip kesimi pencereden izledi. Derisi yüzülen, temizlenip, kesilen etlerini görevliden alan vatandaşlar etleri belediyenin verdiği kurban poşetlerine doldurdu. Hazır bekletilen temizlik araçları da çevrenin temizliğini gerçekleştirdi.

HİJYENE ÖNCELİK

Altıeylül Belediyesi'nin sıra bekleyen vatandaşlara ücretsiz, çay, şeker, poğaça ve su ikram ettiğini söyleyen Altıeylül Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin kurban kesiminde hijyene önem verdiğini bu nedenle mobil kesimhanelerin hizmete alındığını belirterek, "Mobil mezbahalarımızda sadece küçükbaş hayvanlar kesiliyor. Altıeylül ilçemizde, Çarşamba Pazarı, Salı Pazarı ve Hayvan Pazarı olmak üzere 3 mobil mezbaha kesim noktamız var. Buralarda, her türlü kolaylık vatandaşa sağlanıyor. Temizlik ve hijyene önem verilerek kesim yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve belediyemizin Temizlik işleri ekipleri ortaklaşa bir çalışma yürütüyor. Hayvan pislkleri ve kanla kirlenen yerler hemen yıkanıyor, atılacak kurban artıkları traktörlere doldurulup, şehir dışındaki kireçli çukurlara atılıp üzeri örtülerek imha ediliyor" dedi. Vatandaşlar büyükbaş hayvan kesimi için 100, küçükbaş hayvan kesimi için 20 TL ödeme yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Kurban Kestirene Çay Şeker İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement