Balıkesir - Ziynet Eşyalarını Alan Telefonlu Dolandırıcı 230 Bin Lirayı Alamadan Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Ziynet Eşyalarını Alan Telefonlu Dolandırıcı 230 Bin Lirayı Alamadan Yakalandı

Balıkesir - Ziynet Eşyalarını Alan Telefonlu Dolandırıcı 230 Bin Lirayı Alamadan Yakalandı

Ziynet eşyalarını alan telefonlu dolandırıcı 230 bin lirayı alamadan yakalandı BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde telefon dolandırıcısının kurbanı olan 52 yaşındaki Firdevs Umutlu, 20 bin lira tutarındaki ziynet eşyası ile 1200 lira nakit parasını elleriyle teslim etti.

28.01.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziynet eşyalarını alan telefonlu dolandırıcı 230 bin lirayı alamadan yakalandı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde telefon dolandırıcısının kurbanı olan 52 yaşındaki Firdevs Umutlu, 20 bin lira tutarındaki ziynet eşyası ile 1200 lira nakit parasını elleriyle teslim etti. Ertesi gün banka hesabındaki paraların istenmesi üzerine polis merkezine giden Umutlu, dolandırıldığını anladı. Polis eşliğinde bankaya giden Umurlu, yolda bir gün önce altınları alan 21 yaşındaki S.E.'yi görünce şüpheliyi yakalattı. Adliyeye sevk edilen S.E. tutuklandı.

Kazım Karabekir Mahallesi'nde yalnız yaşayan Firdevs Umutlu'ya geçen 19 Ocak'ta ev telefonundan ulaşan bir dolandırıcı, kendini emniyet müdürü Yalçın olarak tanıttı. Bankada üzerinden sahte işlem yapıldığını, son olarak bir kuyumcu soygununda kimliğinin kullanıldığını söyledi. Soygunda çalınan eşyaları bulmak için çalışma yaptıklarını, bu nedenle evdeki ziynet eşyalarının inceleneceğini ifade etti. Ardından herhangi bir bankada hesabının olup olmadığı soruldu. Umutlu'nun bankada 230 bin lirasını olduğunu öğrenen dolandırıcı, altınların incelenmek üzere görevlendikleri bir polis tarafından evden alınacağını söyleyip, bu nedenle konutunda beklemesini istedi. Bunun üzerine Umutlu, aynı gün içinde eve gelen kişiye, 20 bin lira tutarındaki ziynet eşyaları ile 1200 lira nakit parasını teslim etti. Ertesi gün altınları alan aynı kişi eve gelerek Umutlu'ya bir cep telefonu bıraktı. Kısa bir süre sonra bu cep telefonundan arayan dolandırıcı, bu kez kendini savcı olarak tanıttı. Umurlu'nun banka hesabındaki 230 bin lirayı 30 bin ile 200 bin liralık iki parça halinde, vereceği hesaplara yatırmasını istedi. Parayı çekmek için bankaya giderken polis merkezine uğrayan Umurlu, dolandırıldığını anladı. Sivil polis eşliğinde bankaya giderken bir gün önce ziynet eşyasını evden alan kişiyi banka yakınlarında gören Umurlu, şüpheliyi güvenlik güçlerine gösterdi. Yakalanan S.E. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.E. tutuklandı.

ALTINLARI ALMAK İSTEYEN KOMŞU OĞLU DA ANNESİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Büyük üzüntü yaşayan Firdevs Umutlu, şüphelenmesine karşın annesinin yıllar önce altınlarını almak isteyen komşunun oğlu tarafından öldürülmesi nedeniyle korktuğunu belirterek, "İnanın o an ne olduğunu anlayamadım. Hafızam, beynim durdu. Bunlar ne derse ben kuzu gibi yaptım. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar, benim hatama düşmesinler. Yok, emniyet müdürüyüm, yok savcıyım diyenlere telefonda inanmasınlar. Gerçek memurlarla görüşmeden telefonda görüşerek inanmasınlar ve kimseye direk kapıyı açmasınlar" dedi.

GÖRÜNTKÜ DÖKÜMÜ:

Firdevs Umutlu ile röp.

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

============================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Ziynet Eşyalarını Alan Telefonlu Dolandırıcı 230 Bin Lirayı Alamadan Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement