Balışeyh'te Sürü Yöneticisi Sertifika Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Balışeyh'te Sürü Yöneticisi Sertifika Töreni Düzenlendi

Balışeyh'te nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla düzenlenen Sürü Yöneticisi kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

07.06.2014 11:16  Güncelleme: 11:39

Balışeyh ilçesinde nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla düzenlenen "Sürü Yöneticisi" kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

İlçeye bağlı Battalobası, Hıdırşeyh ve Dikmen köylerinde açılan kursta başarılı olan 123 yetiştiriciye Hıdırşeyh Köyünde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Programa, Kaymakam Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Oğuzhan Güni, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Kürşat Uluyol, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Karakol, tarım danışmanları ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Yıldırım, tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını, üretim kadar pazarlamanın da önemli olduğunu, bu amaçla ürünlerin pazarlanmasına yönelik olarak ilçe merkezinde bir "Köylü Pazar Yeri Projesi" hazırladıklarını belitti.

İl Müdürü Kırbaş da, kursta hayvan yetiştiricilerine hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve sağlıklı süt elde edilmesi, damızlık hayvan seçebilme gibi konularda 120 saat eğitim verildiğini söyledi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balışeyh'te Sürü Yöneticisi Sertifika Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement